Sensasjonsbilde fra ranet

Privatpersoner tok bilder av det brutale millionranet i Stavanger mandag. I ettermiddag ble dette bildet offentliggjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Det er et sterkt bilde politiet nå har gått ut med. Det er tatt før politiet har sperret av området, mens det fortsatt er vanlig trafikk forbi inngangen til Handelens hus, der ranerne gikk inn og ut. Midt i bildet ses to av bilene som seinere ble funnet utbrent, en Ford Expedition og en Range Rover. Den tredje utbrente bilen, en sølvgrå Saab, skimtes bak trærne, til venstre på bildet.

Den sølvgrå bilen nærmest, og den røde midt i bildet, har ikke noe med ranet å gjøre.

Bildet viser også et vitne på taket av Handelens hus og en mørkkledd skikkelse som stikker opp ved den hvite stolpen i forgrunnen.

Politiet vil ikke bekrefte om den mørkkledde er en av ranerne.

Mannen som skjøt og drepte politioverbetjent Arne S. Klungland ses ikke på bildet. Skuddene ble avfyrt fra hjørnet av Bøndernes hus, til høyre på bildet, der det ses en betongsøyle og en container.

Flere bilder

Midt på bildet ses også bosspannet som ble veltet under kommandoraidet mot Norsk kontantservice. Tomflasker ligger strødd rundt spannet.

Politiet vil ikke si hvem som har tatt bildet, eller hvor det er tatt fra - det nærliggende hotell Maritim, eller fra et nabobygg.

- I går kunne vi vise bilder av biler av samme modell som de som ble satt fyr på. I dag kan vi vise de reelle bilene, sier politiinspektør Bjørn Andersen.

Han mener bildet er et bevis på at politiets bønn om publikums hjelp har virket.

- Tok vedkommende flere bilder?

- Ja.

Tipsflom

Bare siden i går er det kommet inn 200 nye tips, slik at tipsmengden er kommet opp i 1450. Teknikken i tipsmottaket brøt i dag sammen.

- Det skyldes pågangen. Vi ber folk som ikke kommer igjennom om å prøve igjen, sier Andersen.

Politiinspektør Ernst Kr. Rossebø sier det ikke er gjort spesielle funn i Ølberg-området, der det det siste døgnet har vært en væpnet politiaksjon.

- Men Ølberg er et veldig sentralt område, ser det ut som, sier Rossebø.

Det var i går politiet gikk ut med en mulig oppmarsjrute for ranerne. I flokk og følge skal de tre avbildede bilene ha dratt fra Ølberg ved Solastranden i 06.30-tiden mandag morgen.

I dag sendte norsk politi formelt begjæringen om å få utlevert de tre pågrepne svenskene til Norge.

Samtidig ble den 70 personer store etterforskningsgruppa supplert med en person fra den svenske Rikskriminalpolisen.

RANSBILENE: Midt i bildet ses to av bilene som seinere ble funnet utbrent, en Ford Expedition og en Range Rover. Den tredje utbrente bilen, en sølvgrå Saab, skimtes bak trærne, til venstre på bildet.