Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sensitive klientjournaler på avveie

Arendal (NTB): Så mye som 10.000 klientjournaler med sensitive personopplysninger kan være på avveie etter at arkivet til organisasjonen «Leve Videre» har forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en katastrofe dersom et slikt arkiv er på avveie, sier direktør Georg Apenes i Datatilsynet til Agderposten.

Klientjournalene, som var samlet av organisasjonen, inneholdt svært sensitive personopplysninger, også om selvmordskandidater. Da organisasjonen «Leve Videre» kollapset i 1993 ble mye utstyr overført til organisasjonen «Mental Helse», men arkivet med de sensitive personopplysningene ble stående igjen i den nedlagte organisasjonens tidligere lokaler i Arendal.

Klientjournalene ble imidlertid etter en tid plassert i kjelleren til en tidligere telefonvakt i «Leve Videre». Deretter ble tidligere generalsekretær i organisasjonen, Geir Isaksen, anmeldt av den nye generalsekretæren i organisasjonen, Laila Strand Bugge, for å ha stjålet klientjournalene. Isaksen mener på sin side at arkivet er overlevert politiet, men det er uenighet om hvor store deler av arkivet som er på avveie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!