Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sensuell og gammeldags

Patricia Arquette (29) premiereklar i Lynch-fil PARIS (Dagbladet): Patricia Arquette (29) sleit seg gjennom nakenscenene. Hun hadde jo nettopp giftet seg med Nicolas Cage. - Det hendte at jeg hylte. Ingen skulle få røre meg. Jeg er veldig gammeldags, og må være forelsket og sånn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg elsker deg. Lille, nette Arquette har lært dansk, med regissøren Ole Bornedal som hun nettopp har spilt inn filmen «Nightwatch» med.

Så retter hun seg i stolen. Denne suiten på hotell Lancaster i Paris har vært Marlene Dietrichs suite.

- Jeg føler meg hjemme her, bestemmer Patricia Arquette, iført åletrang svart skinnbuksedress.

- Marlene var enestående, med et fascinerende ansikt.

Lynch-aktuell

Patricia Arquette er snart aktuell med vanskelig dobbeltrolle i David Lynchs siste film «Lost Highway». Men hun hadde problemer med å spille Renee/Alice i David Lynchs film som snart kommer til Norge.

- Jeg er ikke som denne kvinnen. Jeg er ingen femme fatale, og har ikke engang møtt en. Det er som en forskrudd dans, der jeg ikke kan takten.

Av med klærne

- Jeg hadde en slags fobi for å spille nakenscener. Dessuten tenkte jeg på kvinnepolitikk.

Så bare bestemte hun seg for å ta av seg klærne og gjøre det. Hun kunne ikke ha laget denne intime filmen med noen andre enn Lynch, som var så forståelsesfull og tålmodig.

Patricia Arquette ble best kjent etter filmen «True Romance». Hennes mest krevende rolle ved siden av i «Lost Highway» var i John Boormans «Rangoon». Nå holder hun på med en komedie av Roland Joffé, og har nettopp spilt mot Gerard Depardieu i «The Secret Agent».

- Han var herlig. Så barnslig og romantisk, med et utrolig drag på kvinner i alle aldrer.

Ti prøver

Hun kunne godt tenke seg å spille mot sin mann, Nicolas Cage, men de har ikke funnet noen god story ennå. I mellomtida tester de hverandres kjærlighet. Han måtte gjennom ti prøver før hun sa ja. Den siste var å finne en svart orkidé - det finnes ikke. Da kjøpte han en purpurrød en og malte den svart. Hun må gjennom et vanvittig opplegg for hans bursdag. Da skal det være lammetunger og kirsebærkake.

- Han hadde en armensk barnepike som laget lammetunger. Det er nesten umulig å finne og avskyelig å koke. Til kirsebærkaken har jeg ingen oppskrift og må bare improvisere.

Sjenert

Arquette ble skuespillerinne fordi hun var så sjenert. Søsteren Rosanna og tre brødre er også skuespillere. Rosanna betalte dramakurset for søsteren. Så ble det rolle på rolle. Patricia har allerede rukket å spille inn 28 filmer, men vil ha tid til familien. Hvis hun måtte, ville hun gi opp alt for Nicolas og sønnen Enzo, 8.

David Lynch synes Patricia Arquette er mer moden enn alderen skulle tilsi. Med et spennende snev av galskap. Tim Burton («Ed Wood» med Johnny Depp) sier hun er ren og uren på samme tid.

- Til helvete! Er ikke alle det forresten? sier Arquette.

LETER ETTER STORY: Patricia Arquette kunne godt tenke seg å spille mot sin mann, Nicolas Cage, men de har ikke funnet noen god story ennå.