Sensurerer BBC

Britiske myndigheter stanser kritisk innslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Storbritannia fikk den statlige tv-kanalen BBC i går et rettslig påbud mot å sende et nyhetsinnslag.

Innslaget, som var ment for gårsdagens nyheter klokken 22.00, dekket «penger for titler»-saken, skandalen som i de siste måneder har hengt over regjeringen.

Korrupsjonsanklager

Britisk politi har siden mars i fjor etterforsket om Labour har delt ut adelstitler mot donasjoner. Fire forretningsmenn er i søkelyset. De skal ha gitt millionbeløp til partiet, og senere blitt foreslått som kandidater til Overhuset.

BBCs innslag fremmet ifølge The Guardian nye anklager i denne saken.

Det var regjeringsadvokat Lord Goldsmith som la fram ønsket om å stanse innslaget. Etter to timer i retten fikk han medhold, og rundt en time før innslaget skulle på lufta, fikk statskanalen forbud mot å sende det.

- Uavhengig av regjeringen

Ifølge BBC sa Lord Goldsmith i går at han handlet helt uavhengig av regjeringen.

SENSUR: Regjeringsadvokat Lord Goldsmith ba i går om å få stanset et innslag på BBCs nyhetssending. En time før sending kom forbudet. Foto: REUTERS/ SCANPIX
SENSUR: Regjeringsadvokat Lord Goldsmith ba i går om å få stanset et innslag på BBCs nyhetssending. En time før sending kom forbudet. Foto: REUTERS/ SCANPIX Vis mer

I en felles uttalelse skrev regjeringsadvokaten og politiet:

«Lord Goldsmith la fram ønsket om pålegget etter forespørsel fra, og i nært samarbeid med, politiet fordi de fryktet at enkelte opplysninger i innslaget ville svekke deres etterforskning.»

«Regjeringsadvokaten handlet fullstendig uavhengig av regjeringen, i egenskap av å fremme offentlighetens interesse,» heter det videre.

BBC mener på sin side at det er i offentlighetens interesse å vise innslaget, som ville fremmet nye anklager i skandalen rundt korrupsjonsanklagene mot regjeringen.