Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sensurerer sin egen reportasje etter rettslige trusler fra presidenten

Fransk kjendismagasin hevder François Hollande (59) har et forhold til skuespilleren Julie Gayet (41).

SLADDET: Kjendismagasinet Closer har sladdet sitt eget magasin på nettisdene etter rettslige trusler fra president François Hollande. Foto: Faksimile
SLADDET: Kjendismagasinet Closer har sladdet sitt eget magasin på nettisdene etter rettslige trusler fra president François Hollande. Foto: Faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det franske kjendisbladet Closer har sensurert en faksimile av sitt eget magasin på sine nettsider etter rettslige trusler fra Frankrikes president François Hollande (59) og hans påståtte elskerinne Julie Gayet (41).

Closer publiserte i går en sju sider lang fotoreportasje som de mener beviser at presidenten har et forhold til skuespilleren Gayet.

Vurderer søksmål Hollande reagerte sterkt på reportasjen, og sa at den er en krenkelse på privatlivets fred. Ifølge nyhetsbyrået AFP sier Hollande at han har rett til privatliv som enhver fransk borger, og at han nå vurderer søksmål.

Flere franske medier bemerker at han ikke har gjort noen forsøk å avvise påstandene om utroskap.

Hollande er ikke gift, men bor sammen med sin samboer Valérie Trierweiler i Elysees-palasset. Han var tidligere samboer med den sosialistiske politikeren Ségolène Royal, som han har fire barn med.

- Ingen tvil om opplysningene Closer-redaktør Laurence Pieau opplyser at Hollande hittil ikke har vært i kontakt med bladet. Men det har Gayets advokat.

På advokatens anmodning har bladet nå sensurert sitt eget blad på nettsidene. Saken omtales imidlertidig fortsatt.

Redaktør Pieau understreker at de ikke gjør dette fordi det er tvil om opplysningene.

- En rettslig prosess vil handle om bilderettigheter eller brudd på personvernet, ikke ærekrenkelser. Tilbaketrekningen av opplysninger på nettsidene kaster på ingen måte noe tvil rundt sannferdigheten om opplysningene, sier Pieau.

På scooter for å overnatte Ryktene om presidentens utroskap har lenge gått i ulike politiske miljøer i Paris. De siste dagene har flere franske nettsider skrevet at Hollande stadig har blitt observert i gatene i Paris kjørende på sin scooter for å overnatte hos Gayet.

Den respekterte ukeavisa L'Express skrev i forrige måned at Hollandes livvakter er stadig mer urolige over presidentens hyppige utflukter på egen hånd, skriver NTB.

Selv om presidenten bruker hjelm, har han ifølge Closer bare med seg én livvakt når han drar av gårde gjennom byens gater nattetid.

Bilder som bevis Bildene i Closers trykte magasin, som kom i salg i går, er tatt utenfor en bygård i Paris der de avbildede personene går ut og inn.

En av personene ligner på Hollandes livvakt. En annen er umulig å identifisere på grunn av en mørk hjelm, men ifølge bladet er det Hollande.

USLADDET: Her leser en mann magasinet Closer i Paris. Påstanden om at den franske presidenten har en elskerinne blir støttet av en rekke bilder over sju sider. Ryktene om utroskapen har lenge gått i Frankrike. Foto: AFP Photo/Thomas Coex/NTB Scanpix
USLADDET: Her leser en mann magasinet Closer i Paris. Påstanden om at den franske presidenten har en elskerinne blir støttet av en rekke bilder over sju sider. Ryktene om utroskapen har lenge gått i Frankrike. Foto: AFP Photo/Thomas Coex/NTB Scanpix Vis mer

På bildene figurerer også en kvinne, som bladet hevder er Gayet.

Tobarnsmoren Gayet har opptrådt i en rekke filmer og TV-produksjoner. Ifølge Daily Telegraph lo hun bort det hele da det ble hintet om det påståtte forholdet under et fransk talkshow der hun og en medskuespiller skulle promotere en film

Omstridt tabloidmagasin Men dette er ikke første gang Closer får oppmerksomhet for et av sine tabloide oppslag.

I september i 2012 trykket det franske skandalebladet toppløsbilder av hertuginne Catherine av Cambridge.

Det falt på ingen måte i god jord i det britiske kongehuset, og endte med søksmål. Bladet fikk da 24 timer på overlevere bildene av Kate Middleton.

PÅSTÅTT UTROSKAP: Magasinet Closer har kommet med påstander om at den franske presidenten François Hollande (59) har et forhold med skuespilleren Julie Gayet (41). Foto: EPA/Yoan Valat/Christophe Karaba/NTB Scanpix
PÅSTÅTT UTROSKAP: Magasinet Closer har kommet med påstander om at den franske presidenten François Hollande (59) har et forhold med skuespilleren Julie Gayet (41). Foto: EPA/Yoan Valat/Christophe Karaba/NTB Scanpix Vis mer