Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sensurerer sivile dødstall

Den irakiske statsministeren har lagt lokk på oppsiktsvekkende tall knyttet til sivile tap i Irak. Daglig blir hundre sivile drept i volden som herjer i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De oppsiktsvekkende dødstallene kommer fram i et internt FN-notat, sammen med opplysningene om at statsminister Nouri al-Maliki selv har forbudt helseministeriet å informere FN om tallene.

To ganger har han instruert ministeriet om at heretter er det statsministerens kontor som skal ta jobben med å informere om sivile tap. Overfor FN har han hevdet at tallene som hittil er kommet frem har vært for høye.

Notatet er ført i pennen av FNs spesialutsending til Irak, Ashraf Qazi.

FN har månedlig rapportert om de sivile ofrene for den sekteriske volden i Irak. Tallene er blitt sett på som en av de få troverdige indikatorene for sivile lidelser i Irak.

(ANB-AP)

STORE DØDSTALL: Ansatte ved likhuset i Saddam Husseins hjemby Tikrit laster ut lik. Foto: AP/Bassem Daham/Scanpix
STORE DØDSTALL: Ansatte ved likhuset i Saddam Husseins hjemby Tikrit laster ut lik. Foto: AP/Bassem Daham/Scanpix Vis mer