Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sensurerer Yahoo-porno

Innbyggerne i Saudi-Arabia får heretter ikke tilgang til klubb-sidene hos nettgiganten Yahoo!. - Det har gått for langt, ifølge myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Saudi-Arabias eneste internett-tilbyder King Abdul Azis City for Science and Technology som nå setter foten ned. Innholdet på Yahoo!s klubb-sider er for sterk kost, og nå stoppes tilgangen for landets innbyggere, melder AP.

- Tingene har gått langt utover det akseptable. Avgjørelsen om å blokkere sidene under clubs.yahoo.com er ugjenkallelig, sier en talsmann for nettselskapet.

Ifølge myndighetene strider sidene mot Saudi-Arabias religiøse, politiske og sosiale verdier. Mange av klubbene på Yahoo! er praterom for par og homofile. De kan logge seg på for å finne partnere. Saudi-Arabia fører streng kontroll med hva de rundt 100 000 nettbrukerne i landet skal få tilgang til.

Etter tre måneders overvåking rant begeret over i forrige uke, da siden ble stengt for Saudi-Arabias nettsurfere.

Det skal finnes 266 saudiarabiske klubber med mer enn 60 000 medlemmer hos Yahoo!. Det er foreløpig ikke kommet nærmere detaljer rundt hva sidene inneholder, eller hvordan de skal stenges for saudiarabiske lesere.