Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sensurert popshow

LONDON (Dagbladet): Spice Girls vant to priser ved årets Brit Awards i går kveld. Popshowet som ingen tør sende på direkten fordi det har vært så mange skandaler under prisutdelingen. I kveld vises en sensurert versjon i britisk fjernsyn og det er denne versjonen som selges til utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er årets vinnere: Beste mannlige artist: Georg Michael Beste kvinnelige artist: Gabrielle Beste gruppe: Manich Beste singel: Spice Girls, Wannabe Beste video: Spice Girls, Beste internasjonale artist: Sheryl Crow. Ærespris: Bee Gees.

Skandaler

Nesten hvert år har popshowet vært rammet av skandaler. I fjor løp Jarvis Cocker i Pulp, opp på scenen mens Michael Jackson sang. Cocker protesterte mot at Jackson opptrådte slik at han liknet en Kristus-skikkelse. Cocker syntes dette var rent hykleri fra denne amerikanske popartisten.

I et tidligere show gjorde Samantha Fox en rekke tabber da hun skulle lede showet. Hun oppførte seg som en amatør og ble sterkt kritisert.

Nominasjonene til pop-prisene dirigeres av de store plateselskapene, skrev den kontroversielle popeksperten Jonathan King i Mail on Sunday sist søndag. Han nevnte som et eksempel at Peter Andre, som har hatt to toppmelodier på barometerne det siste året, ikke en gang er nominert. Det skyldes at han gir ut platene på et lite, og uavhengig plateselskap Mushroom Records.

Avsløring

Popindustrien ble nylig avslørt fordi den fikser popbarometerne. Plateselskapene gir butikkene plater gratis, slik at tallet på solgte plater stiger på de platene de ønsker skal gå opp på barometerne. Dermed blir listene over de 40 mest solgte platene upålitelige. På samme måte er dette popprogrammet fikset av de store plateselskapene.