- Sensurerte Bushs militærpapirer

En tidligere offiser i nasjonalgarden i Texas hevder han overhørte planer om å «rense» Bushs militærpapirer for pinlige detaljer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere høyerestående rådgiveren Bill Burkett hevder han overhørte planene om å «rense papirene» seint på 1990-tallet, da Bush var guvernør i delstaten.

En annen embedsmann i nasjonalgarden i Texas som velger å være anonym, ble fortalt at Bushs rådgivere var spesielt bekymret for dataene om Bush' arrestasjoner før han vervet seg til Nasjonalgarden i 1968.

Det hvite hus har avvist anklagene. Kommunikasjonsrådgiver Dan Bartlett mener Burkett har kommet med «hårreisende falske påstander», og beskriver Burkett som en bitter veteran fra nasjonalgarden som kom på kant med sine arbeidsgivere.

Mangelfulle papirer

Uansett: Presidentens papirer fra Nasjonalgarden er mangelfulle: I to mapper, søknaden og bakgrunnssjekken, er svar angående arrestasjoner og dommer fjernet.

Bush har selv innrømmet i biografier at han har vært arrestert to ganger før han registrerte seg i flyvåpnet. En gang for tyveri og en annen gang for usømmelig oppførsel.

Svarene som er fjernet fra papirene er viktige fordi enkelte juridiske problemer, som narkotika- eller alkoholovertredelser, kunne være basis for å nekte opptak til pilottreningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.