Facebook

Sensurerte norsk sex-illustrasjon: - Latterlig

En tegning av et eldre par som har samleie ble for sterk kost for Facebook, som nå nekter foreningen Sex og Politikk å annonsere på plattformen.

SENSURERT: Facebook mener at denne tegningen bryter med deres retningslinjer for publisering av bilder som viser nakenhet. Illustrasjon: Siv Norheim
SENSURERT: Facebook mener at denne tegningen bryter med deres retningslinjer for publisering av bilder som viser nakenhet. Illustrasjon: Siv Norheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Illustrasjonen ble ifølge foreningen tegnet for å brukes i en invitasjon til en helsekonferanse på Litteraturhuset i Oslo, med temaet «Vi blir aldri for gamle for sex».

Problemene oppsto da de delte den på foreningens Facebook-profil.

Facebook definerer nemlig tegningen som såkalt «voksent innhold», og har nå satt en stans for all framtidig annonsering fra Sex og Politikk.

«Etter en endelig gjennomgang av denne kontoen har vi slått fast at den ikke oppfyller våre regler og standarder for reklame», skriver plattformen blant annet i sitt svar på klagen, ifølge Sex og Politikk.

Det reagerer foreningen kraftig på.

- Sex og Politikk er sjokkerte over å bli sensurert av det som i virkeligheten er en av verdens største mediebedrifter, sier daglig leder Tor-Hugne Olsen i en pressemelding.

- Sensurerer menneskerettighetsarbeid

Selv beskriver de illustrasjonen som «et eldre par i et gledesstrålende elskovsøyeblikk i en seng». De påpeker at paret er tydelig uten klær, men at tegningen ikke viser kjønnsorgan, kun kvinnens ene bryst.

Sex og Politikk beskriver seg som en menneskerettsorganisasjon, som i over 50 år har jobbet med seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.