Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sent snøvær skapte trøbbel for bilister

Ikke før hadde folk lagt om til sommerdekk, før våte snøfiller skapte kaos på veiene på Østlandet søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E16 mellom Skui og Sollihøgda, i grensetraktene mellom Buskerud og Akershus, ble søndag ettermiddag stengt etter at det i løpet av få timer kom 30 centimeter snø.

Politiet og Statens vegvesen jobbet søndag på spreng for å få ryddet veien for biler og vogntog som hadde kjørt seg fast i snøen. Brøytebiler gikk i skytteltrafikk over høydedraget for å rydde unna snømassene.

Rydder snø

For bilister som skulle over Sollihøgda, var det mulig å kjøre om riksvei 285 over Syllingen, men også der skapte snøfallet store problemer. Flere bilister kjørte av veien. Operatør Eva Garberg i Asker og Bærum politidistrikt anbefalte derfor at folk heller smurte seg med tålmodighet.

- Vi har kranbiler og brøytebiler på E16 og håper derfor at det løser seg opp ganske raskt, sa Garberg ved 16.30-tiden. Halvannen time senere var veien ennå ikke åpnet, og Meteorologisk institutt meldte om fortsatt snøfall fram til sent søndag kveld.

Ambulanse kjørte ut

Også andre steder på Østlandet kom snøfallet brått på for enkelte bilister søndag. På E6 ved Djupdalstoppen i Akershus kjørte en ambulanse utfor veien, men ingen ble skadd.

Politiet på Romerike meldte også om enkelte andre små trafikkuhell på veiene etter at det enkelte steder la seg 5-10 centimeter snø.

- Bilistene har nok kjørt for lenge på tørre, bare veier og har ikke tatt de nødvendige forholdsregler, sier operasjonsleder Bjørn Jahr til NTB.

Lokalt snøvær

Politiet i Buskerud meldte også om en del ulykker langs veiene, men heldigvis uten alvorlige personskader. Størst var problemene for bilister som skulle over Sollihøgda, på grensa mellom Buskerud og Akershus, der flere biler skled av veien. Tre unge kvinner måtte dessuten til sjekk hos legevakta etter en utforkjøring på riksvei 281 ved Sagedalen i 16-tiden. Riksvei 283 ble stengt ved Skaret på grunn av vanskelige kjøreforhold.

- Lokalt snøvær har skapt kjempekaos noen steder, opplyser operasjonsleder Einar Bottolfs i Nordre Buskerud politidistrikt.

Lokalt snøvær var det også i både Oppland, Vestfold og Hedmark, men uten at politiet fikk melding om alvorlige problemer.

(NTB-Kristen Rusaanes)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media