Senterpartiet åpner for pappvinforbud

Regjeringen er kritisk til pappvin i sin nye rusmeldingen, og stortingsrepresentant Kjersti Toppe fra Senterpartiet vil ha debatt om å forby pappvinen.

KRITISK TIL PAPP: Regjeringen er kritisk til pappvin i sin nye rusmelding. Kjersti Toppe fra Senterpartiet vil gjøre pappvin mindre tilgjengelig.

Foto: Bjørn Lyng / Dagbladet
KRITISK TIL PAPP: Regjeringen er kritisk til pappvin i sin nye rusmelding. Kjersti Toppe fra Senterpartiet vil gjøre pappvin mindre tilgjengelig. Foto: Bjørn Lyng / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):«Pappvin kan føre til økt forbruk fordi det gir anledning til å ta et glass vin eller flere oftere, fordi man ikke trenger å åpne en flaske.» Slik advares det mot pappvin i rusmeldingen regjeringen la frem fredag.

Regjeringen rettet særskilt oppmerksomhet mot at omsetningen av vin er mer enn fordoblet de siste 20 årene, og at en betydelig del av salget er knyttet til pappvin. I 2009 sto pappvin for 55 prosent av den solgte vinen.

Ønsker mindre pappvin Nestleder i Stortingets Helse-og omsorgskomité Kjersti Toppe (Sp), mener regjeringen bør gå lengre enn å rette oppmerksomhet mot pappvin i stortingsmeldingen.  - Jeg mener man bør åpne for et forbud av kartongvin. Det er et tøft grep, jeg innser det, men dette er noe som må løftes opptil debatt, sier Toppe til Bergensavisen.

Toppe vil presisere at hun anser et slikt forbud som urealistisk, men mener det er på høytid med en debatt om dette, for å dempe kjøpet av store mengder alkohol.

- Om vi ikke går inn for et forbud burde i hvert fall pappvin bli dyrere enn vin på flaske. Det er helt unaturlig at en skal bli premiert for å kjøpe større mengder vin. Slik er det ikke i avgiftspolitikken ellers, og slik bør det ikke være med pappvin heller, sier Toppe til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer