- Senterpartiet bryr seg ikke det spøtt om tiggere

Venstre knallhardt ut mot Senterpartiet.

IKKE PENT: Venstres Sveinung Rotevatn mener Senterparteits foreslåtte kutt i det norske EØS-bidrag sier mye om Senterpartiet som parti. - Og det er ikke pent, rett og slett, sier Rotevatn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IKKE PENT: Venstres Sveinung Rotevatn mener Senterparteits foreslåtte kutt i det norske EØS-bidrag sier mye om Senterpartiet som parti. - Og det er ikke pent, rett og slett, sier Rotevatn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Senterpartiet sikret flertall til regjeringens tiggeforbud, var gjennomgangstonen fra partiet at tiggerne heller skulle hjelpes i deres respektive hjemland.

I Sp's alternative budsjett for neste år kutter partiet likevel kraftig i det norske EØS-bidraget - pengene Norge betaler til EØS-land som Romania og Bulgaria - nettopp for å bidra til sosial og økonomisk utjevning.

- Det er herlig inkonsekvent, og viser bare én ting: At Senterpartiet ikke bryr seg det spøtt om tiggere. De vil bare ikke se dem i våre gater, sier Sveinung Rotevatn (V) til Dagbladet.      Vil ikke se tiggere i våre gater Da saken ble debattert i Stortinget i sommer, forsikret Sp's justispolitiske talskvinne, Jenny Klinge, at for hennes parti var det viktig at tiggeforbudet ble tilknyttet «mer målrettede sosiale tiltak både overfor tiggerere i Norge og overfor fattige i de landene det kommer flest tiggere fra».

Likefullt går altså Senterpartiet inn får å kutte Norges EØS-bidrag med 2,57 milliarder kroner sammenlignet med regjeringens budsjettforslag. Om Senterpartiet fikk bestemme, ville det norske bidraget i 2015 utgjøre 1,93 milliarder kroner - 1,38 milliarder mindre enn årets bidrag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer