Senterpartiet enstemmig for JSF

- Det beste kampflyet for Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiets jagerflyutvalg har enstemmig konkludert med en klar anbefaling om at amerikanske F-35 er det beste kampflyet for Norge.

- I tillegg til at F-35 er det klart beste flyet, er prisen på flyene lavere enn for Gripen NG og det er store muligheter for norsk våpenindustri å få tildelt kontrakter på utstyr til flyet, sier leder Liv Signe Navarsete (Sp) i en pressemelding.

Avgjørelsen ble behandlet av et eget utvalg, med tanke på at saken innebærer særdeles sensitiv økonomisk og militær informasjon.

Utvalget, bestående av representanter fra stortingsgruppen, partiledelsen og regjeringsfraksjonen, har enstemmig konkludert med en klar anbefaling om at JSF er det beste flyet.

- For Senterpartiet er det avgjørende at Norge har militær kapasitet til å sikre nasjonal suverenitetsutøvelse, særlig i de viktige nordområdene. Vi går inn for at dagens F-16 blir erstattet av det amerikanske F-35 fordi flyet best tar vare på Norge og norske interesser - både på land, i luftrommet og i våre store havområder, sier Navarsete.


(NTB)