Ny meningsmåling:

Senterpartiet faller og blir knust av Frp i ny måling

Høyresida har rent flertall i Dagbladets nye måling, men farer lurer i det skjulte: KrF er på vippen og kan gi statsministerjobben til Støre. Samtidig er Sp under ti prosentpoeng oppslutning. 

HVEM ER STØRST? I skrivende øyeblikk er Frp større enn Senterpartiet. Da dette bildet ble tatt av ståa stikk motsatt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HVEM ER STØRST? I skrivende øyeblikk er Frp større enn Senterpartiet. Da dette bildet ble tatt av ståa stikk motsatt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Valgvindene har snudd i Dagbladets ferskeste meningsmåling. Dersom det var valg i dag, ville de borgerlige partiene knabbet 89 av Stortingets 169 mandater.

Det betyr rent flertall og «four more years» på Erna Solberg, dersom hun skulle få KrF og Venstre med på en ny runde med forpliktende samarbeid.

Oppgang for Høyre pleier å bety nedgang for Arbeiderpartiet, og slik er det også her: Ap går tilbake 2,3 prosentpoeng fra forrige måling, og har nå en oppslutning på 31,2 prosent. Høyre bykser tilsvarende fram: De borgerlige blå klokker inn på 24,2 prosentpoeng, opp 2,3 prosentpoeng.

Bakgrunnstallene viser likevel at Ap stjeler flere velgere fra Høyre enn omvendt: 8,5 prosent av dem som stemte Høyre i 2013 sier de vil stemme Ap i dag. 2,2 prosent av Ap-velgere i 2013 sier de har byttet til Høyre.

Skuffet Tajik

Frp kan også notere seg framgang. Siv Jensens parti går fra 12,9 til 14,3 prosentpoeng oppslutning.

- Folk ser at regjeringens politikk virker og at stadig flere kommer i arbeid. Mange vender ryggen til Ap/Sp-alternativet fordi de ser at de viktige utfordringer Norge står foran ikke kan møtes med gårsdagens svar, hevder Trond Helleland, parlamentarisk leder i Høyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.