Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Senterpartiet kan få todelt ledelse

Marit Arnstad kan bli parlamentarisk leder, og overlater lederstolen til Trygve Slagsvold Vedum.

LEDERDUO? Marit Arnstad blir neppe partileder i Sp, skriver Klassekampen. Hun nøyer seg trolig med å bli parlamentarisk leder, og overlater lederstolen til Trygve Slagsvold Vedum. Her er de to sammen som statsråder for hvert sitt departement på vei inn til stortingsmiddagen på Slottet i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LEDERDUO? Marit Arnstad blir neppe partileder i Sp, skriver Klassekampen. Hun nøyer seg trolig med å bli parlamentarisk leder, og overlater lederstolen til Trygve Slagsvold Vedum. Her er de to sammen som statsråder for hvert sitt departement på vei inn til stortingsmiddagen på Slottet i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Arnstad blir neppe partileder i Sp, skriver Klassekampen. Hun nøyer seg trolig med å bli parlamentarisk leder, og overlater lederstolen til Trygve Slagsvold Vedum.

Løsningen med at Marit Arnstad og Trygve Slagsvold Vedum deler lederoppgavene Liv Signe Navarsete har i dag, diskuteres nå åpent i Sp. Ifølge kilder Klassekampen har snakket med er Arnstad svært motvillig til å overta som ny partileder i Sp.

Den rutinerte Sp-politikeren skal i går ha drevet brannslokking internt for å dempe ryktet om at hun er åpen for å ta over etter Liv Signe Navarsete.

Sist Sp hadde delt lederskap mens partiet satt i opposisjon var under Bondevik II-regjeringen. Den gang var Arnstad parlamentarisk leder, mens Åslaug Haga var partileder.

Det ekstraordinære landsmøtet i Senterpartiet, der hele ledelsen står på valg, vil trolig finne sted i Oslo-området mandag 7. april. Partiet skal totalt velge 300 delegater.

(NTB)