Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Senterpartiet klør seg i hodet

Utvalg trenger mer tid til å finne ut hvorfor partiet gjorde det så dårlig i valgkampen.

Oslo  20130909.   Stortingsvalget 2013. 
Leder for Senterpartiet Liv Signe Navarsete på Senterpartiets valgvake i Akersgata 35 mandag kveld.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Oslo 20130909. Stortingsvalget 2013. Leder for Senterpartiet Liv Signe Navarsete på Senterpartiets valgvake i Akersgata 35 mandag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti representanter på Stortinget etter en oppslutning på 5,5 prosent, er det dårligste valgresultatet Sp har hatt siden partiet ble stiftet i 1920. Et internt arbeidsutvalg ble satt ned for å finne ut hvorfor, noe som tydeligvis er vanskelig.

- Vi har fått utsatt fristen. Jeg er ikke helt sikker på når det skal legges fram for partiet, men arbeidet vårt skal være ferdig i desember, sier utvalgets leder, Bengt Fasteraune, til VG.

Årsaken til at utvalget har bedt om mer tid, er den store responsen fra fylkeslag, lokallag og sentrale personer. Mange har hatt mye på hjertet.

- Vi har fått ærlige tilbakemeldinger fra alle vi har spurt, sier Fasteraune.

Ifølge avisen skal flere av svarene fra fylkeslagene pekt på partileder Liv Signe Navarsetes prestasjoner i valgkampdebattene som medvirkende til det dårlige valgresultatet. Også lederskapsdebatten i partiet skal ha fått kritikk.

Flere kilder sier også til avisen at det er uenighet om rapporten skal offentliggjøres eller være et internt arbeidsdokument. (NTB)