Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Senterpartiet mest fram

Passerer SV på ny måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For første gang på seks år er Sp større enn regjeringskollega SV. Det kommer fram av en partimåling Sentios har utført for Nationen, Dagen og Klassekampen.

Sp går frem 1,4 prosent fra forrige måneds måling og får en oppslutning på 6,8 prosent. Partiet er dermed størst av småpartiene - og Norges fjerde største parti etter Ap, Frp og Høyre. SV går ned ett prosent poeng på målingen til 6 prosents oppslutning.

Også Arbeiderpartiet går ned, med 1,9 prosent til 30,8 prosents oppslutning. Partiet er fremdeles landets største, men pustes i nakken av FrP, som går frem 0,4 prosent, til 29,2.

Regjeringen ned 

Samlet har regjeringen gått tilbake med 1,5 prosentpoeng siden forrige måneds måling.

- Jeg har inntrykk av at Sp kommer best ut av regjeringspartiene akkurat nå. De er veldig lojale mot sine regjeringspartnere, i forhold til de andre, sier valgforsker Frank Aarebrot til Nationen.

Han tror Sp nyter godt av erfaring fra tidligere flerpartiregjeringer og at olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) og partiet fikk sympati i Oddfjell-saken.

Ventre går i målingen frem 1,4 prosentpoeng til 5,6, KrF går frem 0,8 prosent til 6,0 prosents oppslutning, Høyre går tilbake 0,7 til 13,6, mens de andre partiene samlet får en oppslutning på 0,8 prosent - en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng.

STØRST AV SMÅPARTIENE: Senterpartiet og Åslaug Haga er den store vinneren i Sentios partimåling for juni.