Senterpartiet tar dissens om vikardirektivet

Senterpartiets landsstyre har på et møte tirsdag kveld vedtatt å ta dissens mot EUs vikardirektiv.

SIER NEI: Senterpartiet sier nei til EUs vikardirektiv, og tvinger Arbeiderpartiet til å søke støtte i opposisjonen for å få gjennomført det omstridte direktivet. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
SIER NEI: Senterpartiet sier nei til EUs vikardirektiv, og tvinger Arbeiderpartiet til å søke støtte i opposisjonen for å få gjennomført det omstridte direktivet. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedtaket om å ta dissens i regjeringen ble fattet enstemmig i et telefonmøte, melder Aftenposten.no. Det betyr at Arbeiderpartiet nå må få støtte hos opposisjonen for å få innført EU-direktivet.

Både Høyre, Frp, KrF og Venstre har uttalt at de er for direktivet.

SV har tidligere varslet at partiet vil ta dissens i regjeringen dersom Arbeiderpartiet velger å trumfe igjennom direktivet med støtte fra de borgerlige. Det vil i så fall bli den tredje EU-dissensen så langt under de rødgrønne. Både tjenestedirektivet og datalagringsdirektivet ble innført til protester fra SV og Sp.

Senterpartiets ungdomspolitikere vedtok mandag en uttalelse der de krevde at partiet må gå inn for å ta dissens mot vikardirektivet.

Det er ventet at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil trumfe gjennom vikardirektivet i løpet av uka for å få det vedtatt i statsråd fredag.

Mens Sp har brukt lang tid på å komme fram til avgjørelsen, vedtok Arbeiderpartiet allerede før jul at de var for implementering av direktivet. Både LO, YS og Unio har tatt stilling mot.

Ni av Senterpartiets fylkesledere har sagt at de vil gå inn for dissens i saken. Partiets stortingsgruppe har vært delt i spørsmålet.

(NTB)