MYE Å SVARE FOR: Liv Signe Navarsete hadde mye å svare for da hun møtte pressen på Senterpartiets landsstyremøte før helgen. Senterpartiet kan enda ikke gjøre rede for hvor i regnskapet for 2009, har plassert 350 000 kroner fra Glommen Skog og Troms Kraft. Foto: Scanpix
MYE Å SVARE FOR: Liv Signe Navarsete hadde mye å svare for da hun møtte pressen på Senterpartiets landsstyremøte før helgen. Senterpartiet kan enda ikke gjøre rede for hvor i regnskapet for 2009, har plassert 350 000 kroner fra Glommen Skog og Troms Kraft. Foto: ScanpixVis mer

Senterpartiet vet ikke hvor 350 000 er ført i regnskapet

Senterpartiet hevder hardnakket at de 350 000 fra Troms Kraft og Glommen Skog er ført inn i regnskapet. Men de kan fremdelse ikke peke på hvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Dagbladet avslørte på lørdag at 350 000 kroner som Senterpartiet har fått fra Troms Kraft og Glommen Skog ikke er ført inn i resultatregnskapet til Senterpartiets hovedorganisasjon for 2009.

Der er det bare ført inn 500 000 kroner som partiet fikk fra Eidsiva Energi.

Partiet sendte i helgen ut en pressemelding der de hevder at Dagbladets opplysninger er feil.

I pressemeldingen skriver generalsekretær Knut N. Olsen at inntektene fra Troms Kraft og Glommen skog er spesifisert et annet sted enn inntektene fra Eidsiva Energi.

Inntektene skal være ført inn sammen med inntekter fra arbeidslivsorganisasjoner lenger ned, står det i pressemeldingen.

Utelatt Men i merknadene til resultatregnskapet står det i punkt a at midler fra Fornybar Energi-prosjektet er inntektsført under posten «Andre inntekter».

Denne inntektsposten er spesifisert i merknad d.

Der står det: «Andre inntekter er kr 100.000 fra Senterpartiets stortingsgruppe for regnskaps- og lønnstjenester og kr 340.000 for internett-/hjemmesidetjenester. Det er mottatt kr 750.000 i støtte fra Fagforbundet, samt kr 500.000 fra Eidsiva Energi».

Det står altså ingen ting om penger fra Troms Kraft eller Glommen Skog i det punktet der partiet redegjør for inntektene fra Fornybar Energi- prosjektet.

Vil ikke Dagbladet prøvde i hele helgen å få partiets generalsekretær Knut N. Olsen eller partiets kommunikasjonssjef Torvild Sveen til å peke på hvor inntektene fra Troms Kraft og Glommen Skog er ført i regnskapet.

Det kunne de ikke gjøre. Her er svaret de gir:

«Alle partiene er etter partiloven pliktig til å oppgi inntektene til et sentralt register. Her er den fullstendige inntektsoversikten for regnskapsåret 2009 til de ulike partiene — fra hovedorganisasjonsnivå helt ned til de ulike lokallagene.

Alle disse opplysningene er gitt SSB som, via Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD), forsikrer seg at det er revisorgodkjente regnskap som en baserer rapporteringen på. Og her står det klart at pengene fra Troms Kraft og Glommen Skog er innrapportert i henhold til loven og med i Sps regnskap for 2009.»

—Du kan føle deg helt trygg på at alt er rapportert. Det er gitt til SSB og der er det strenge krav om revisorgodkjente regnskaper. Det som sendes dit er like alvorlig som det som sendes til Brønnøysund, sier han, og opplyser at de vil redegjøre for regnskapsføringen til uka, svarte generalsekretær Olsen på Dagbladets henvendelse.

—Men kan du peke på hvor pengene er oppført eller hvorfor pengene fra Troms Kraft og Glommen Skog er behandlet annerledes enn pengene fra Eidsiva?

—Det har med avvik fra budsjett å gjøre. Per i dag kan vi ikke gå inn i hovedboka og ta ut disse enkeltpostene. Til uka skal vi gå gjennom dette og da skal du få full oversikt, sier han.