Sp med høyeste oppslutning siden 1997

Senterpartiet vokser for fjerde måned på rad - rødgrønt flertall i ny meningsmåling

Arbeiderpartiet har ikke hatt lavere oppslutning siden juli i fjor, i TV2-måling.

SKYGGER FOR STØRE: Tryge Slagsvold Vedum og Senterpartiet vokser og vokser, mens den tidligere rødgrønne samarbeidspartneren Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre faller på meningsmålingene. Her på en konferanse i regi av tankesmien Agenda i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKYGGER FOR STØRE: Tryge Slagsvold Vedum og Senterpartiet vokser og vokser, mens den tidligere rødgrønne samarbeidspartneren Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre faller på meningsmålingene. Her på en konferanse i regi av tankesmien Agenda i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senterpartiet fortsetter framgangen og får 11,1 prosents oppslutning på marsmålingen til TV 2.

Ifølge TV-kanalen ville statsminister Erna Solberg ha mistet regjeringmakten hvis det var stortingsvalg i dag.

Høyre mest fram

Senterpartiet vokser for fjerde måned på rad. Denne gang med 1,2 prosentpoeng, til 11,1 prosent, viser marsmålingen Kantar TNS har laget for TV 2.

Det er den høyeste oppslutningen partiet har hatt siden juni 1997 da de fikk 14,6 prosent.

Vokser gjør også Høyre, som går mest fram av alle på målingen. Statsminister Erna Solberg kan ta med seg en økning på 1,6 prosentpoeng når partiet åpner sitt landsmøte torsdag. Høyre ligger nå på 23,7 prosent.

Regjeringspartner Fremskrittspartiet går derimot mest tilbake. Siv Jensen må se at hennes parti går tilbake med 2,5 prosentpoeng til 13,2 prosent.

Samarbeidspartiet Venstre ligger under sperregrensa med 3,6 prosent (- 0,3), mens Kristelig Folkeparti får 5,4 prosent (+1,6).

Rødgrønt flertall

Pila peker nedover for Arbeiderpartiet, som får 32,5 prosent på målingen. Det er en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng – og partiet har ikke hatt lavere oppslutning siden juli i fjor.

Miljøpartiet De Grønne får 2,1 prosent (-1,7), SV 4,7 prosent (+ 0,7) og Rødt 2,5 (+ 0,5).

Et stortingsvalg i dag ville gitt venstresiden 89 mandater, mens de fire borgerlige partiene ville fått 80.

Det er gjennomført 1.055 personlige telefonintervjuer av folk med stemmerett. Feilmarginen er +/- 1,4 – 2,8 prosentpoeng.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer