Senterpartiets bensintriks

Snakker om store prisforskjeller som knapt finnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KORREKSJON: Denne artikkelen har i flere timer ligget ute med benevnelsen øre på de prisene og prisforskjellene vi oppgir i saken. Det rette skal selvsagt være kroner. Trøsten får være at vi var konsekvente gjennom hele saken. Dagbladet.no beklager.(Dagbladet.no): Senterpartiet markedsfører seg som partiet for hele landet og som spesielt tar vare på innbyggerne i distriktene.

Partiet mener det er for store forskjeller mellom by og land, og at det er de som bor utenfor tettbebygde strøk som rammes spesielt hardt av forskjellene. Blant annet gjelder dette drivstoffpriser i områder hvor man har et dårlig utbygd kollektivtilbud og er avhengig av bil.

Senterpartiet hevder på sine nettsider at bensinprisen mellom Oslo-distriktet og distrikts-Norge kan være opptil tre kroner.

SSBs statistikk

Dagbladet.nos faktasjekk av denne påstanden viser at Senterpartiet leker med usikre tall som presenteres som sannheter i valgkampen.

Statistisk sentralbyrå undersøker prisen på 100 bensinpumper over hele landet hver eneste måned i forbindelse med beregning av konsumprisindeksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer