Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Senterungdommen dropper Ola Borten Moe

Bare fire av til fylkeslag i ungdomsorganisasjonen vil beholde ham som nestleder av Senterpartiet.

IKKE LENGER POPULÆR BLANT DE UNGE: Nestleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe. Senterungdommen innstiller på Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim, i bakgrunnen, som ny nestleder. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
IKKE LENGER POPULÆR BLANT DE UNGE: Nestleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe. Senterungdommen innstiller på Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim, i bakgrunnen, som ny nestleder. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): -  Vi i Senterungdommen har innstilt på Trygve Slagsvold Vedum som leder og Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim fra Akershus og Janne Nordås fra Nordland som nye nestledere. Vi har ikke innstilt på Ola Borten Moe, sier nestleder Per Martin Sandtrøen.

Dagbladet kjenner til at bare fire fylkeslag ønsket å ha den omstridte nestlederen Ola Borten Moe med videre i Senterpartiets toppledelse. 12 fylkeslag sa at de ikke ønsket ham som nestleder, mens tre stilte seg avventende.

- Det har vært en veldig grundig og bred prosess i partiet, der samtlige fylkeslag har spilt inn navn, sier Sandtrøen.

Slutt på Borten Moe-støtte Dagbladet har vært i kontakt med Ola Borten Moe, som ikke ønsker å kommentere Senterungdommens forslag, og viser til at det pågår en intern prosess i partiet.

Under ledelse av Sandra Borch, som nylig gikk av som leder for Senterungdommen, var ungdomspartiet svært positive til Borten Moe. Nå er det slutt på det.

Sandtrøen sier til Dagbladet at han mener de to nye nestlederkandidatene vil bidra til en ny og god start for det konfliktherjede moderpartiet.

- Tvinnereim er en politiker som alltid setter partiet foran seg selv. Hun er god til å samarbeide og lytte  og har svært gode kunnskaper om et bredt saksfelt og har en spennende bakgrunn som diplomat. Janne Nordås er også god til å samarbeide og står for viktige saker for Senterpartiet som næring og samferdsel., sier han.

Omstridt og populær Borten Moe er omstridt i eget parti, men har også betydelig støtte. I en rundspørring Dagbladet gjorde på grasrota i partiet tidligere i februar, viste den anonyme besvarelsen at trønderen ønskes med videre i nestledervervet av over halvparten av de 371 spurte.

Mange holder ham imidlertid ansvarlig for krisa partiet er kommet i, selv om enda flere pekte på avtroppende partileder Liv Signe Navarsete, viste den samme rundspørringa.

Hele sentralstyret i partiet har stilt sine plasser til disposisjon i forkant av det ekstraordinære landsmøtet 7. april. Bare Navarsete har varslet at hun trekker seg helt ut.

Etter at Marit Arnstad sa seg uaktuell som partileder, rykket dagens 2. nestleder Trygve Slagsvold Vedum opp som favoritt. Hvem som blir nestledere er imidlertid helt i det blå etter at fylkeslagene de siste ukene har kommet med innspill til valgkomiteen.

UTE AV DANSEN: Sentralstyremedlem og leder i Østfold Sp Per Inge Bjerknes har vært aktuell som ny nestleder. Det er han ikke lenger. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
UTE AV DANSEN: Sentralstyremedlem og leder i Østfold Sp Per Inge Bjerknes har vært aktuell som ny nestleder. Det er han ikke lenger. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer

En sentral kilde understreker at det ikke bare er et spørsmål om antall fylkeslag som stiller seg bak de ulike kandidatene, men at det vel så mye dreier seg om hvor mange utsendinger hvert fylke har.

Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim, som var statssekretær for Navarsete i Kommunaldepartementet, har lenge vært et hett navn til et nestlederverv.

- Jeg synes det er hyggelig å bli spilt inn til valgkomiteen. Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon for partiet, og at jeg gjerne forsetter i sentralstyret. Men nå skal valgkomiteen få lov til  å jobbe i fred og legge en god og samlende ledelseskabal, sier hun til Dagbladet.

En nestlederkandidat ute av dansen Fylkeslagene i oslofjordregionen har lenge operert med to aktuelle navn som ny nestleder: Nevnte Kristiansen Tvinnereim fra Akershus, og leder i Østfold Per Inge Bjerknes.

De to har imidlertid ikke ønsket å stille mot hverandre, og etter det Dagbladet erfarer har Bjerknes trukket seg fra nestlederkampen.

Det betyr at Østfold nå peker på Kristiansen Tvinnereim, som også skal ha støtte i Oslo, Sogn og Fjordane, Hordaland og Senterkvinnene - i tillegg til Senterungdommen og sitt eget fylkeslag Akershus.

Hun skal også være en aktuell nestlederkandidat i Agder-fylkene.

AKTUELL HOS MANGE: Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim er nestleder i Akershus Sp og sitter i sentralstyret. Hun seiler opp som en av favorittene til et av de to nestledervervene i partiet som skal fylles på det ekstraordinære landsmøtet 7. april. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
AKTUELL HOS MANGE: Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim er nestleder i Akershus Sp og sitter i sentralstyret. Hun seiler opp som en av favorittene til et av de to nestledervervene i partiet som skal fylles på det ekstraordinære landsmøtet 7. april. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart