Sentral Frp'er mener Birkedal er offeret i sexsaken

Stiller spørsmål om overgrepssiktet ble lurt i sexfelle.

REAGERER: Johnny Mikaelsen, styremedlem i Gjøvik Frp og partikollega av siktede Trond Birkedal, er kritisk til hvordan sexskandalen er framstilt. Foto: Morten Høitomt/Oppland Arbeiderblad
REAGERER: Johnny Mikaelsen, styremedlem i Gjøvik Frp og partikollega av siktede Trond Birkedal, er kritisk til hvordan sexskandalen er framstilt. Foto: Morten Høitomt/Oppland ArbeiderbladVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På sin Facebook-side går styremedlem Johnny Mikaelsen i Gjøvik Frp kraftig ut mot hvordan Trond Birkedal-saken er framstilt.

«Hvorfor reiser mannen på jevnlige hjemmebesøk til Birkedal? Hvorfor reiser han på ferie med Birkedal og ikke ei jente? Hvorfor deler en hetrofil mann seng med Birkedal? Kansje vi skal snu litt på flisa og spørre hvem som utnyttet/misbrukte hvem?», skriver Mikaelsen på Facebook.

Offer Den framtredende lokalpolitikeren Mikaelsen, en kjent størrelse i Oppland-politikken, sier til Dagbladet at den avslørte partitoppen Trond Birkedal, for ham, framstår som et offer i saken.

- Hvorfor deler en heterofil gutt seng med Birkedal? Jeg stiller spørsmålene mediene burde stilt, sier Mikaelsen til Dagbladet, og legger til:

- Hvem utnytter hvem?

Han understreker flere ganger at han ikke forsvarer det Birkedal ifølge siktelsen har gjort, Frp-toppen har erkjent å ha filmet gutter i skjul i sitt boblebad.

Utnytter - Jeg forsvarer på ingen måte det som har skjedd, sier Mikaelsen.

- Men jeg stiller spørsmålet: Hvem utnytter hvem?

For øvrig, sier Johnny Mikaelsen, overlater han ytterligere kommentarer til partiledelsen.

Styremedlemmet sier han støtter partiets håndtering av saken.

Bistandsadvokat Hege Salomon, som representerer den nå 17 år gamle gutten som Birkedal er siktet for seksuell omgang med,  sa til Dagbladet i dag at hun var svært kritisk til hvordan partiet har håndtert saken.

HAR ERKJENT: I avhør har Trond Birkedal innrømmet filming av unge gutter i skjul. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX
HAR ERKJENT: I avhør har Trond Birkedal innrømmet filming av unge gutter i skjul. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX Vis mer