Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sentralbankene i Europa vil gi lån

Skal gi ubegrensede dollarlån i 84 dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralbanker i Europa vil gi lån i ubegrenset omfang i dollar i en periode fra en uke til 84 dager, skriver nyhetsbyrået AFP.

Bank og England, Den europeiske sentralbanken og Den sveitsiske nasjonalbanken vil gi lån i dollar i perioder av sju, 28 og 48 dager til fast rente, sier Den europeiske sentralbanken i en uttalelse.

Bank of Japan vurderer lignende tiltak.

Tiltaket er et forsøk på å hindre at krisen i finanssektoren forverrer seg. 

Den britiske regjeringen vil gi opp mot 390 milliarder kroner i hjelp til de tre britiske bankene, Royal Bank of Scotland, HBOS og Lloyds TSB.

I bytte får regjeringen en eierandel på 60 prosent av Royal Bank of Scotland og 40 prosent i HBOS som skal slås sammen med Lloyds.

Dagbladet.no kommer med mer. (NTB)

LOVER DOLLAR:  Lederen i den europeiske sentralbanken Claude Trichet vil gi ubegrensede dollarlån. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer
LOVER DOLLAR: Lederen i den europeiske sentralbanken Claude Trichet vil gi ubegrensede dollarlån. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!