Sentralbanksjefen trår vannet - må han slippe penger fra helikopter

Sjefen for Den europeiske sentralbanken rørte ikke renten, men så er den også allerede 0,00.

ØKONOMI: Sjefen for Den europeiske sentralbanken, Mario Draghi, rørte ikke renten på dagens rentemøte. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski
ØKONOMI: Sjefen for Den europeiske sentralbanken, Mario Draghi, rørte ikke renten på dagens rentemøte. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Hegnar.no): Etter den omfattende tiltakspakken i mars, lå konsensus på at Den europeiske sentralbanken (ECB) ikke ville komme med de store endringene i dag. Slik ble det også.

Styringsrenten ble liggende på 0,00 prosent, mens innskuddsrenten i sentralbanken ble liggende på -0,4 prosent.

- Lave renter lenge På pressekonferansen, i kjølvannet av rentemøtet, opprettholdt ECB guidingen om at rentene vil holde seg på dagens rekordlave nivå eller lavere i en lengre periode («extended period of time») og i hvert fall til etter at programmet for kjøp av obligasjoner (APP) etter planen skal avsluttes i mars 2017.

følge ECB-sjef Mario Draghi kan APP-programmet om nødvendig forlenges, og han gjentok løftet om at «alle tilgjengelige instrumenter» vil bli tatt i bruk for å nå inflasjonsmålet på 2 prosent.

- Inflasjonen vil være lav i lang tid, og vi må være tålmodige, sa Draghi, som anslår høyere inflasjon i 2. halvår i år, og gradvis økning etter den tid.

ECB varsler oppstart av et kjøpsprogram for selskapsobligasjoner, men Draghi ville ikke røpe så mange detaljer, annet enn at ECB kan kjøpe alt av ikke-banker, inklusive forsikringsselskaper, løpetider inntil 30 år, og inntil 70 prosent av utestående.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer