Sentrale Ap-politikere for økt skatt

LO-utspill fører til skattedebatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av Arbeiderpartiets finanspolitikere åpner for økt skatt i neste stortingsperiode.

Dermed brygger det opp til skattestrid i landets største parti.

Lederen i LO Stat Morten Øye inn for å øke skattene i neste stortingsperiode da han talte på LOs kartellkonferanse sist onsdag, men allerede dagen etter var Aps mektige partisekretær Martin Kolberg i mediene med sterke forsøk på å legge debatten død.

Det lykkes han ikke med, skriver ANB.

- Jeg ser ikke bort fra at skattene vil øke noe etter 2009, sier stortingsrepresentant Eirin Sund.

Kollega Torgeir Michaelsen følger opp med at det må være en bred diskusjon om skatt i partiet, mens Rolf Terje Klungland slår fast at det vil være uheldig å binde seg til fortsatt å holde 2004-nivået på skattene.

For inneværende stortingsperiode har regjeringen lovet å ikke overstige det samlede skattenivået fra 2004. Løftet er så langt holdt.

- Jeg er bekymret over at det mange steder er et misforhold mellom privat velstand og offentlig armod, sier Michaelsen som sitter i Arbeiderpartiets programkomité.

VINNER HAN GJENNOM? Leder i LO-stat, Morten Øye, tok initiativet til en skattedebatt blant de rødgrønne. Etter at partisekretær Martin Kolberg i Ap ikke lykkes i å legge ballen død er en ny debatt på vei. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
VINNER HAN GJENNOM? Leder i LO-stat, Morten Øye, tok initiativet til en skattedebatt blant de rødgrønne. Etter at partisekretær Martin Kolberg i Ap ikke lykkes i å legge ballen død er en ny debatt på vei. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

(NTB)