Sentrale KrF-ere vil bryte med Høyre

Sentrale KrF-politikere leter etter en utvei for å kunne bryte med Høyre etter neste valg, melder Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere sentrale politikere i KrFs sentralstyre har store problemer med å svare klart ja på spørsmålet om de håper at KrF skal fortsette i regjering samme med Høyre og Venstre etter neste valg.

Noen sentralstyremedlemmer gir klart uttrykk for at KrF ikke bør binde seg opp til fortsatt samarbeid med Høyre. Sentralstyremedlem Trude Brosvik, ordfører i Gulen i Sogn og Fjordane, sier rett ut at «det er blitt litt for mye høyrepolitikk».

- Vi bør gå til valg som et parti, og så ser vi hva som skjer. Valget må vise hvem folk vil ha, og så får en finne en regjeringsdyktig konstellasjon etter det, sier Brosvik til Aftenposten. Øverst på hennes ønskeliste står sentrumsalternativet.

Et annet sentralstyremedlem, Otto Strand fra Vadsø i Finnmark, sier han verken vil binde seg til høyre- eller til venstresiden, fordi man «ikke vet hva partiene kommer ut med i programmer for neste periode.»

Andre understreker veldig nøye at det går en nedre grense for partiets oppslutning i forhold til det å sitte i regjering. Hvor denne grensen går, vil ingen ut med.

KrF-landsmøtet til våren skal ta stilling til et eventuelt regjeringssamarbeid etter stortingsvalget neste år.

NTB