Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sentralstyremedlem i AUF snek seg med i regjeringen

24-åring snek seg med i Jens sitt nye lag.

SNEK SEG MED: AUFs sentralstyremedlem greide bokstavelig talt å snike seg med i regjeringen bak Jens Stoltenbergs rygg. Mellom statsrådene Trond Giske  og Jonas Gahr Støre står 24-åringen Åsmund Aukrust. Foto Eirik Helland Urke
SNEK SEG MED: AUFs sentralstyremedlem greide bokstavelig talt å snike seg med i regjeringen bak Jens Stoltenbergs rygg. Mellom statsrådene Trond Giske og Jonas Gahr Støre står 24-åringen Åsmund Aukrust. Foto Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| AUFs sentralstyremedlem, Åsmund Aukrust (24), greide å snike seg med i laget blant de 19 statsrådene som kom ut på Slottsplassen da Jens Stoltenberg presenterte sitt nye mannskap i regjering i formiddag.

Menget seg
Midt oppi alt oppstyret greide Aukrust på mirakuløst vis å menge seg med de nye og eldre statsrådene. Bokstavelig talt bak ryggen på statsministeren.

Dermed ser det ut på bildene som om AUFeren er med på Jens Stoltenbergs nye lag i statsministerens tredje regjering, og at statsministeren kommer med svar på tiltale til kommentatorer som mener Stoltenberg resirkulerer politiske gubber. Men den gang ei.

Smilende bak Jens
Bildene tatt fra slottsplassen avslører en smilende og fornøyd ung herremann sammen med statsrådene. På et av bildene står Aukrust midt i mellom miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og den nye næringsministeren Trond Giske.

Hva slags post Aukrust er tildelt er heller usikkert. Men ifølge AUFs hjemmesider har han ansvar for AUFs prosjekt i Uganda.

Aukrust har allerede blitt en morsom snakkis på det sosiale nettstedet Twitter. Aps stortingsrepresentant Hadia Tajik skriver på sin side «Åsmund for President!».

Blir gjerne EU-minister
- Ja, gratulere med ny jobb! sier Dagbladet til Aukrust, som ler lenge når Dagbladet ringer.

- Jeg var der for å dele ut blomster til alle nei-statsrådene i regjeringen. Jeg var der for Nei til EU. Vi var tre stykker, men så er jeg en del høyere enn de to andre, sier Aukrust.

- Hvilken statsrådspost kunne du aller helst tenke deg?

- Da måtte det blitt EU-minister, sier nei-mannen.

- Glemte du å følge med, eller hva skjedde?

- Ja, vi var åpenbart for treige med å dele ut blomstene...

KOM MED Åsmund Aukrust (24) har allerede blitt en snakkis blant twitrere og AUFere etter at han i formiddag sto sammen blant regjeringsmedlemmene på Slottsplassen i formiddag. Foto: Eirik Helland Urke
KOM MED Åsmund Aukrust (24) har allerede blitt en snakkis blant twitrere og AUFere etter at han i formiddag sto sammen blant regjeringsmedlemmene på Slottsplassen i formiddag. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling