Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sentralstyret i Frp rører ikke Sandberg

- Fokuset må være å se fremover.

AVSLAPPET: Dagbladet møtte Frp-nestleder Per Sandberg før møtet i partiets sentralstyre der det skal diskuteres om Sandberg har brutt partiets interne retningslinjer. Det kan i ytterste konsekvens ende med at Sandberg kastes ut, men trønderen sier imidlertid han er avslappet før dagens møte. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
AVSLAPPET: Dagbladet møtte Frp-nestleder Per Sandberg før møtet i partiets sentralstyre der det skal diskuteres om Sandberg har brutt partiets interne retningslinjer. Det kan i ytterste konsekvens ende med at Sandberg kastes ut, men trønderen sier imidlertid han er avslappet før dagens møte. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag har det vært møte i Frp's sentralstyre, og blant sakene på bordet i partilokalet var Per Sandbergs nådeløse angrep på navngitte partifeller i nestlederes biografi «Mot min vilje», som kom tidligere i høst.

I en pressemelding sendt ut nå i kveld, stiller toppledelsen i partiet seg på siden av konflikten, som har utspring i Troms Frp.

- Ikke bedriv skinnhellighet Til Dagbladet sier Per Sandberg:

- Jeg kjenner ikke innholdet i rapporten fra Organisasjonsutvalget fordi jeg meldte meg inhabil under behandlingen av saken i sentralstyret.

Nestlederen, som allerede før boka var offentlig sa at han forventet bråk og krav om eksklusjons, slår tilbake mot lokallagene i Troms som han mener er ute etter ham.

- Noen lokallagsledere i Troms vil ha meg ekskludert, men da må de ha guts til å si det og ikke drive med skinnhellighet. Men jeg lever godt med dette, sier Sandberg.

Les hele uttalelsen fra sentralstyret i Frp " target="_blank">her.

- Konfliktdempende tiltak «Sentralstyret har tatt til orientering organisasjonsutvalgets behandling av sakene og bedt utvalget jobbe videre for å skape et godt samarbeidsklima i Troms FrP», heter det i pressemeldingen.

Og videre:

«Organisasjonsutvalget vil i samarbeid med fylkeslaget bidra til å iverksette tiltak som skal virke konfliktdempende. Det er organisasjonsutvalgets og sentralstyrets oppfatning at fokuset nå må være å se fremover, og ha fokus på gjennomføring av partiets politiske saker og arbeidet frem mot fylkes- og kommunevalget i 2015.»

Ingen i partiledelsen vil kommentere saken overfor Dagbladet.
Sandberg: Jeg har brutt retningslinjene Frp-nestlederen har selv vært soleklar på at han har brutt partiets interne retningelinjer.

Det legges klare føringer for hvordan Frp-medlemmer skal opptre overfor partikolleger, og at man skal omtale hverandre respektfullt og høflig. Brudd på retningslinjene kan medfører suspensjon, eller i ytterste konsekvens eksklusjon.

Konfliktlinjene Sandberg trekker opp i boka, leder nær sagt alle som én tilbake til Troms, der Sandbergs kone er aktiv lokalpolitiker.

Særlig hardt går han løs på mangeårig stortingskollega Øyvind Korsberg. I boka kjeftes Troms-representanten huden full, og på pressekonferansen da boka ble presentert, gjorde Sandberg det klart at han «har gitt opp Korsberg for lengst».