Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sentralt vitne i Anne Sofie-saken drapstruet

Voktes av væpnet politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går startet ankesaken mot Terje Blom Pettersen (45) etter at han ble dømt i tingretten for å ha drept sin kone Anne Sofie (41) på Nøtterøy i november i fjor.

Men nå kan resten av ankebehandlingen komme til å foregå under enda mer dramatiske omstendigheter. Ifølge VG har et av vitnene som er innstevnet av forsvaret nylig mottatt drapstrusler.

Politiet setter truslene i sammenheng med rettssaken. Sist fredag rykket væpnet politi ut til vitnes bolig i Vestfold, og både mannen og hans familie skal siden det ha blitt bevoktet av to bevæpnede politifolk.

Vitnet blir ifølge avisa holdt hjemme fra jobb i frykt for at truslene om å skade ham blir satt ut i livet.

- Jeg kan bekrefte at vi i helgen har hatt vakthold rundt mannen, sier politiadvokat Ole Bjørn Sakrisvold ved Tønsberg politidistrikt til VG.

Politiet etterforsker saken for å finne ut hvem som har framsatt truslene.

Det aktuelle vitnet skal etter planen forklare seg i Agder lagmannsrett i morgen, i forbindelse med at han var sammen med ekteparet Pettersen på en vennetur til Sverige helga før drapet. Under turen oppsto det en uoverenstemmelse mellom ektefellene som står sentralt i rettssaken.

Terje Blom Pettersen ble i tingretten dømt til 15 års fengsel for den brutale forbrytelsen. Forsvarer Arild Holden hevder at tiltalte ikke er strafferettslig tilregnelig, fordi han skal ha vært bevisstløs i gjerningsøyeblikket.

image: Sentralt vitne i Anne Sofie-saken drapstruet
SKAL VITNE I MORGEN: Mannen som ifølge VG voktes av væpnet politi skal etter planen gi sentrale opplysninger i vitneboksen allerede i morgen. Foto: SCANPIX
SKAL VITNE I MORGEN: Mannen som ifølge VG voktes av væpnet politi skal etter planen gi sentrale opplysninger i vitneboksen allerede i morgen. Foto: SCANPIX Vis mer