SAMARBEIDSPARTNERE: Venstre-leder Trine Skei Grande (t.h.), Krf-leder Knut Arild Hareide, Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SAMARBEIDSPARTNERE: Venstre-leder Trine Skei Grande (t.h.), Krf-leder Knut Arild Hareide, Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Sentrum avviser Stoltenbergs invitt

Ap-samarbeid frister ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julaften sa Stoltenberg til VG at han fram mot valget om fire år vil nærme seg sentrum og sørge for at Arbeiderpartiet ikke er avhengig av de rødgrønne regjeringskameratene.

- Vår dør står åpen til KrF og Venstre, men det blir opp til dem om de vil samarbeide med oss, sier Ap-lederen.

Svarene fra hans kolleger i sentrumspartiene tyder derimot ikke på at de er innstilt på å takke ja til Stoltenbergs invitasjon, skriver VG første juledag.

- Det er alltid hyggelig å være med i noens drømmer, men i virkeligheten er avstanden større mellom KrF og Ap nå enn den var rett etter valget, sier Kristelig Folkepartis leder, Knut Arild Hareide. Han viser blant annet til at det er sterke motsetninger mellom de to partiene når det gjelder legers reservasjonsrett i abortsaker, kontantstøtte og skatteklasse 2.

- De vi samarbeider tettest med, er Venstre, og slik vil det fortsette, sier Hareide. Overfor Ap er lederne i de to sentrumspartiene samstemte.

- De sakene der Ap har gitt oss mest kritikk, er saker der vi støttet KrF. Og i spørsmål om miljø og kunnskap, Venstres kjernesaker, har de gang på gang stemt oss ned i åtte år, uten å bry seg med å gi en forklaring. Det er ikke en invitasjon til bedre samarbeid, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

(NTB)