Sentrum forhandler med Høyre og Frp

Regjeringspartiene KrF, Sp og Venstre starter i morgen forhandlinger med Høyre og Fremskrittpartiet for å se om de kan bli enige om et kompromiss som sikrer landet et statsbudsjett neste år. De tre sentrumspartiene håper å oppnå enighet med de to andre i løpet av helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I ettermiddag ble det klart at det ikke blir forhandlinger mellom sentrumspartiene og Arbeiderpartiet. Ap ville ikke godta at bevilgningen til kontantstøtte til småbarnsfamilier ble stående i budsjettet. Dermed kommer turen til forhandlinger med Høyre og Frp.

- Bedre budsjett

- Vi stiller ikke med ufravikelige krav. Dette budsjettet er tross alt bedre enn det regjeringen Jagland la fram, men det er særlig nødvendig å få gjort noe med skatte- og avgiftssiden. Det er alt for tidlig å si om vi når fram, men vi er åpne for å nå fram til resultater, sier Høyres finanspolitiske talsmann, Per-Kristian Foss.

Enige om plussene

Både Høyre og Fremskrittspartiet støtter forslaget om kontantstøtte. Frp har også stilt som et ufravikelig krav at minstepensjonistene skal få 12 000 kroner mer i året, mens Høyre ønsker noe mindre økninger. Foss sier at Høyre kan støtte økning til alle reelle minstepensjonister og understreker at det ikke omfatter alle de rundt 300 000 som i dag mottar minstepensjon.

- Vansken blir å finne fram til enighet om hvordan disse postene skal finansieres, sier Frps leder Carl I. Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer