Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sentrum fra sprik til spagat

- Sentrumspartiene spriker som aldri før. Nå ser det ut til at spagaten er blitt den normale arbeidsstillingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Høyre-leder Jan Petersen som på denne måten beskriver hvordan han oppfatter ulike og motstridende utspill fra representanter for de tre regjeringspartiene.

I går varslet KrFs parlamentariske leder, Einar Steensnæs, skatteøkning på neste års statsbudsjett, noe som vil vinne gehør i Ap. Men samtidig i en annen avis gikk Venstres finanspolitiske talsmann, Terje Johansen, ut med en advarsel til sentrum, mot å gå i samarbeid med Ap.

- Dermed fortsetter framtredende representanter for de tre sentrumspartiene der de slapp i forrige uke, nemlig å sende stadig nye motstridende meldinger, sier Petersen.
Han minner om at det i forrige uke framkom uenighet innad i regjeringen om kontantstøtten, om næringspolitikken og om holdningen til Iran.

Petersen og Høyre avviser blankt Steensnæs' varsel om økte skatter i form av to prosent økt kapitalskatt og heving av bunnsatsen på vanlig lønnsinntekt, fra 28 til 30 prosent:

- Dette er et opplegg for et samarbeid med Ap, for sentrum vet godt at Høyre ikke kan godta økte skatter, sier Petersen.
I Frp er reaksjonen på forslaget om økt skatt noe mer tilbakeholden.

- Frp ser positivt på forslag til å harmonisere kapitalskatt og inntektsskatt og har nedsatt et eget utvalg til å se på dette. Men vi ønsker en harmonisering som ikke medfører at samlet skattetrykk øker, presiserer partiets finanspolitiske talskvinne, Siv Jensen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!