Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sentrum lettet

Regjeringspartiene reagerer med glede og lettelse på at sentrum som helhet ikke går tilbake på MMIs måling - til tross for kraftige reaksjoner på statsbudsjettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARS SPONHEIM (V)

- Dette viser at folk synes regjeringen gjør jobben sin. Ap's opptur på ettersommeren bygde på en myte om at regjeringen ikke kan styre. Så har vi levert et budsjett med innstramminger, under sterkt press - og vist at dette klarer vi.

KRISTIN HALVORSEN (SV)

- Bondevik har plassert Høyre og Frp i en posisjon som gjør at det meste dreier seg om dem. Carl I. Hagen har fått lov å framstå som den ansvarlige. At Ap går tilbake er naturlig, etter den store framgangen sist.

EINAR STEENSNÆS (KrF)

- Den positive oppslutningen om KrF kan være en respons på at statsministeren er tilbake og har klart det på en overbevisende måte. Jeg er svært fornøyd med at sentrum som helhet ikke går tilbake etter at vi la fram det som måtte bli et upopulært budsjett.

CARL I. HAGEN (Frp)

- Dette beviser at det er en urolig politisk situasjon, og at man ikke kan legge vekt på svingningene fra måned til måned. For egen del er jeg tilfreds med at vi har stabilisert oss på valgresultatet.

JOHAN J. JAKOBSEN (Sp)

- Senterpartiet betaler nok prisen for å ha lagt fram et stramt budsjett. KrFs oppgang har nok også med Kjell Magne Bondeviks tilbakekomst å gjøre. Ap er tilbake på et mer normalt nivå. Jeg tror ikke Jaglands gjenstridighet appellerer særlig til folk.

EIRIK MOEN (H)

- Høyres framgang i denne og andre målinger er et uttrykk for at velgerne har satt pris på Høyres klare tale om at vi ikke godtar skatte- og avgiftsøkninger. Frp tjener tradisjonelt på situasjoner som framstår som kaotiske, slik som nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling