BRYTER: Krf og Venstre, her representert ved Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande, bryter sammen med Senterpartiet forsvarsforhandlingene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BRYTER: Krf og Venstre, her representert ved Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande, bryter sammen med Senterpartiet forsvarsforhandlingene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Sentrumspartiene har tatt timeout i forsvarsforhandlingene

Venstre, KrF og Senterpartiet deltar ikke i de videre forhandlingene om langtidsplanen om Forsvaret. Partiene åpner imidlertid for å komme tilbake til forhandlingene på et senere tidspunkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver både Dagsavisen og nettstedet Aldrimer.no. Forhandlingene om langtidsplanen fortsetter tirsdag, men regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet forhandler nå bare med Arbeiderpartiet.

Før helgen ble det klart at SV trakk seg fra forhandlingene fordi partiet ikke ville godta innkjøp av 52 F-35 kampfly og flere andre store investeringer.

Samtidig skal Venstre, KrF og Senterpartiet ha takket for seg og krever endringer i hovedprioriteringene for å komme tilbake til forhandlingene.

Blant annet ønsker Venstre og Senterpartiet å utsette kjøp av kampfly og overvåkingsflyene P-8 Poseidon og heller bruke pengene på Hæren og Heimevernet, ifølge Dagsavisen.

- Vi oppfatter at de fortsatt vil være orientert om det som skjer og anser at det kun er SV som har trukket seg. Jeg skjønner at det ikke ble helt etter deres ønskemål, og at de trengte å summe seg litt når Høyre og Ap sa: «sånn blir det», sier Høyres forsvarspolitiske talsperson, Øyvind Halleraker. (©NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 389941071


Varnish cache server