UENIGE OM KAMPFLY:  Uenighet om kampfly er en av årsakene til at sentrumspartiene nå ikke lenger forhandler med regjeringen om langtidsplanen for forsvaret. Her fra den første prøveflygningen av F-35 på Lockheed Martins testbane i Fort Worth, Texas. Foto: Lockheed Martin / NTB scanpix
UENIGE OM KAMPFLY:  Uenighet om kampfly er en av årsakene til at sentrumspartiene nå ikke lenger forhandler med regjeringen om langtidsplanen for forsvaret. Her fra den første prøveflygningen av F-35 på Lockheed Martins testbane i Fort Worth, Texas. Foto: Lockheed Martin / NTB scanpixVis mer

Sentrumspartiene har tatt timeout i forsvarsforhandlingene

Regjeringen forhandler videre med Arbeiderpartiet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre, KrF og Senterpartiet deltar ikke i de videre forhandlingene om langtidsplanen om Forsvaret.

Partiene åpner imidlertid for å komme tilbake til forhandlingene på et senere tidspunkt.

Det skriver både Dagsavisen og nettstedet Aldrimer.no. Forhandlingene om langtidsplanen fortsetter tirsdag, men regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet forhandler nå bare med Arbeiderpartiet.

Før helgen ble det klart at SV trakk seg fra forhandlingene fordi partiet ikke ville godta innkjøp av 52 F-35 kampfly og flere andre store investeringer.

Samtidig skal Venstre, KrF og Senterpartiet ha takket for seg og krever endringer i hovedprioriteringene for å komme tilbake til forhandlingene.

Blant annet ønsker Venstre å utsette kjøp av kampfly og heller bruke pengene på Hæren og Heimevernet, mens Senterpartiet vil ha kampfly, men åpner for å utsette kjøp av overvåkingsflyene P-8-Poseidon, for å heller bruke pengene på Hæren og Heimevernet, ifølge Dagsavisen.

– Vi oppfatter at de fortsatt vil være orientert om det som skjer og anser at det kun er SV som har trukket seg. Jeg skjønner at det ikke ble helt etter deres ønskemål, og at de trengte å summe seg litt når Høyre og Ap sa: «sånn blir det», sier Høyres forsvarspolitiske talsperson, Øyvind Halleraker.

(NTB)