Separasjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Høyre ønsker å fjerne separasjonstida for ektefeller som vil gå fra hverandre. Partiets stortingsrepresentant Afshan Rafiq har sendt brev til familieminister Laila Dåvøy der hun ber om at lovgivningen blir vurdert på nytt. Statsråden har allerede signalisert at hun ikke ønsker å støtte forslaget. Noe annet ville da også være ganske overraskende fra en statsråd fra KrF.
  • Rafiq argumenterer med at det ofte skjer overgrep særlig mot den kvinnelige partneren i separasjonstida. Det ville derfor være bedre med en kort prosess når skilsmisse først er valgt som løsning på den konflikten som er oppstått mellom partnerne. Vi syns det er mye fornuft i dette. Ekteskapet spiller ikke lenger den samme rollen som juridisk ramme rundt kjernefamilien som da bestemmelsene ble gitt. Samboerskap er i ferd med å bli omtrent like vanlig som ekteskap, og der gjelder ingen separasjonstid når partene velger å gå fra hverandre. Også ekteskapslovgivningen må tilpasses samfunnsutviklingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer