KRISE: Catalonias regionpresident Carles Puigdemont står midt oppe i en politisk krise med Spanias sentralmakt. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Manu Fernandez
KRISE: Catalonias regionpresident Carles Puigdemont står midt oppe i en politisk krise med Spanias sentralmakt. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Manu FernandezVis mer

Katalanske separatistorganisasjoner ber folk tømme banker for kontanter

Separatister ber folk tømme bankene i Catalonia

«Vil vise at summen av våre individuelle handlinger kan endre alt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Catalan National Assembly (ANC) og Omnium Cultural oppfordrer folk til å ta ut så mange penger som mulig i bankene mellom klokken 8 og 9 fredag. Oppfordringen ble publisert på Twitter:

- Det er på tide å vise at vår styrke avhenger av at vi alle står sammen og at summen av våre individuelle handlinger kan endre alt.

Oppfordringen er en reaksjon på at sentralregjeringen i Spania begynner på prosessen med å frata regionen selvstyret lørdag. Myndighetene i Catalonia nekter å etterkomme den spanske regjeringens krav om å skrinlegge uavhengighetsplanene.

Initiativet er også en protest mot at begge de to organisasjonenes ledere Jordi Sànchez og Jordi Cuixart ble varetektsfengslet mandag.

De to anklages for å ha spilt sentrale roller i forbindelse med demonstrasjonene foran folkeavstemningen om løsrivelse som ble holdt i Catalonia 1. oktober.

NTB