Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Separatister demper håp om våpenhvile i Ukraina

Opprørernes representanter i Minsk sier det er altfor tidlig å snakke om en våpenhvile i Øst-Ukraina. Ethvert fredshåp hviler nå på onsdagens toppmøte Hviterusslands hovedstad.

FORTSATT KAMPER: En kvinne reagerer med fortvilelse på at bygget hun bor i står i brann etter kamper mellom ukrainske styrker og prorussiske opprørere i utkanten av Donetsk øst i Ukraina. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov
FORTSATT KAMPER: En kvinne reagerer med fortvilelse på at bygget hun bor i står i brann etter kamper mellom ukrainske styrker og prorussiske opprørere i utkanten av Donetsk øst i Ukraina. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De prorussiske opprørerne fortsatte med full styrke sin bakkeoffensiv mot regjeringens stillinger i øst, noe som betraktelig svekker det allerede spede håpet om at samtalene skal føre til noen fred.

- Så langt er det for tidlig å snakke om noen våpenhvile, i alle fall med tanke på morgendagen, sa de prorussiske separatistenes forhandlingsleder Denis Pusjilin i Minsk sent tirsdag kveld.

Før det hadde nyhetsbyrået Tass meldt at det var enighet om våpenhvile i Minsk blant representanter fra Russland, Ukraina, separatistene og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa.

Det stemte altså ikke, noe som også bekreftes av russiske kilder. En kilde fra Moskva sier dessuten til nyhetsbyrået RIA at forhandlingenes hovedanliggende ikke er en løsning på konflikten, men opprettelsen av en demilitarisert sone i Øst-Ukraina.

Rundt midnatt tok diplomatene i Minsk en pause i forhandlingene som etter planen skal overtas av lederne for Ukraina, Russland, Frankrike og Tyskland onsdag.

Krigen i Øst-Ukraina har kostet mer enn 5.000 menneskeliv.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media