- Separatister har fjernet alle likene til ukjent sted

Hevder myndighetene i Ukraina i formiddag.

TILDEKKEDE FLYOFRE:  Væpnede separatister i ulykkesområdet øst i Ukraina holder obeservatørerer fra OSSE og media unna. Nå hevder ukrainske myndigheter at opprørerne har fjernet allle de omkomne til et ukjent sted. Foto: Maxim Zmeyev, Reuters/NTB Scanpix.
TILDEKKEDE FLYOFRE: Væpnede separatister i ulykkesområdet øst i Ukraina holder obeservatørerer fra OSSE og media unna. Nå hevder ukrainske myndigheter at opprørerne har fjernet allle de omkomne til et ukjent sted. Foto: Maxim Zmeyev, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De prorussiske opprørerne i Ukraina har fjernet alle de 196 døde kroppene som er lokalisert etter flynedskytingen torsdag ettermiddag og gjemt dem på et ukjent sted, melder nyhetsbyrået AP søndag.

Kilden virker til å være de ukrainske krisemyndighetene, som publiserte en pressemelding med samme innhold noen minutter før.

AP-journalister i ulykkesområdet så selv søndag formiddag at opprørere lastet døde kropper innpakket i sort plast opp på lastebiler.

Tidligere søndag meldte kontoret til Ukrainas visestatsminister Vladimir Groisman at ukrainske myndigheter hadde inngått en avtale med separatistene, som kontrollerer dette området militært, om tilgang til området og de omkomne.

Sydney Morning Herald er blant flere internasjonale medier som forteller om denne avtalen før ukrainske myndigheter hevder at alle likene er fjernet av opprørerne.

Flynedskytingen har ekstra bred dekning i Australia fordi 28 australiere omkom i ulykken. 

Brende: - Uverdig Utenriksminister Børge Brende reagerer skarpt på situasjonen rundt ulykkesområdet i Ukraina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer