Separatistledere: - Vi har åtte av tolv av flyets opptaksutstyr

Separatistene vurderer hva de skal gjøre med det.

LEITER: Pro-russiske seperatister søker etter omkomne i området rundt der Malaysian Airlines-flyet gikk ned. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET / NTB Scanpix
LEITER: Pro-russiske seperatister søker etter omkomne i området rundt der Malaysian Airlines-flyet gikk ned. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det foregår nå gjennomsøking av området hvor Malaysian Airlines-flyet ble skutt ned og styrtet i Ukraina i går.

Ukrainske myndigheter skal ha fått tak i minst én svart boks og begge ferdskriverne til flight MH17.

Pro-russiske opprørere, som trolig var først på krasjstedet i går, opplyser imidlertid at de har åtte av tolv av flyets opptaksutstyr, skriver AP.

Seperatistene som kontrollerer området hvor flyet gikk ned, sier at de har funnet de fleste av flyets svarte bokser og vurderer nå hva de skal gjøre med dem.

For første gang på flere måneder er det ikke tegn til kamper i området - til tross for at det ikke foreligger noen offisiell avtale om våpenhvile.

Det er likevel vanskelig og farlig å komme seg til området hvor flyet ligger spredt på bakken, siden veien fra Donetsk inneholder fem vaktposter som kontrolleres av seperatistene, melder nyhetsbyrået.

Opprørerne opplyser at de fremdeles vurderer om de skal gi internasjonale undersøkelseskommisjoner tilatelse til å entre ulykkesområdet. De sier at det trengs en spesiell tillatlese fra opprørsledelsen for å få lov å komme inn i området og filme og ta bilder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer