Sex-arbeidernes skjulte verden

– Ser alvorlig på saken

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet ser alvorlig på saken om ID-misbruk knyttet til telefonnumre i sexannonser. Dette vil de undersøke og følge opp.

VIL KONTROLLERE: Dagbladet har avdekket misbruk av ID ved bruk av telefonnumre i sex-annonser. Seniorrådgiver Johannes Myhre Vallesverd i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet mener saken er alvorlig. Han vil undersøke nærmere. Foto: Nkom
VIL KONTROLLERE: Dagbladet har avdekket misbruk av ID ved bruk av telefonnumre i sex-annonser. Seniorrådgiver Johannes Myhre Vallesverd i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet mener saken er alvorlig. Han vil undersøke nærmere. Foto: Nkom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Gransker
Sex-arbeidernes skjulte verden

- Denne saken kan tyde på at det forekommer tilfeller hvor ID-kontrollen ikke er tilstrekkelig. Vi vil ta kontakt med tilbyderen det gjelder for å avdekke de faktiske forhold, sier seniorrådgiver Johannes Myhre Vallesverd i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom)

Informasjonssjef Daniel Barhom i Telia/Mycall, teletilbyderen i denne saken, sier:

- Vi var i 2019 i dialog med Nkom om dette temaet og beskrev våre rutiner ved kjøp av kontantkort, på lik linje med resten av bransjen den gangen, uten å få noe tilbakemelding om at vi ikke oppfyller kravene. Men vi vil selvfølgelig svare på de spørsmål Nkom måtte ha i denne saken.

Dette er saken

Tre personer Dagbladet har intervjuet de siste dagene, har fått identiteten sin misbrukt ved opprettelse av mobilabonnementer. Rundt 25 telefonnumre er opprettet i de tre mennenes navn, uten at de har visst om det. Telefonnumrene er benyttet i annonser for prostitusjon.

Det knytter dem til hallikvirksomhet, og de tre mennene er fortvilet over det som skjer.

Å opprette et telefonnummer i et forhåndsbetalt abonnement (kontantkort), i andres navn, er uhyre enkelt. Man trenger i mange tilfeller ikke å identifisere seg, har Dagbladet selv erfart. Dette misbrukes i stor stil av kriminelle, bekrefter blant annet politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.