Skal ha tatt farvel med Melania før grensebesøk:

- Ser deg kanskje ikke igjen

USAs president Donald Trump skal ha fryktet han ikke ville komme helskinnet hjem fra et besøk til grensa mellom Sør- og Nord-Korea i 2017, ifølge ei ny bok.

I SØR-KOREA: Den amerikanske førstedamen Melania Trump og president Donald Trump avbildet under et besøk til Sør-Korea i 2017. Trump hadde planlagt et overraskelsesbesøk til grensa mellom sør og nord i løpet av oppholdet. Foto: Kim Hong-Ji / AP / NTB scanpix
I SØR-KOREA: Den amerikanske førstedamen Melania Trump og president Donald Trump avbildet under et besøk til Sør-Korea i 2017. Trump hadde planlagt et overraskelsesbesøk til grensa mellom sør og nord i løpet av oppholdet. Foto: Kim Hong-Ji / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påstandene kommer fram i den foreløpig upubliserte boka «Rage», som det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap har fått tilgang til utdrag fra. Boka er ført i pennen av den anerkjente Washington Post-journalisten Bob Woodward, og kommer ut tirsdag.

Trump ønsket å gjennomføre et «overraskelsesbesøk» til den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-Korea tilbake i november i 2017, i ei tid da Nord-Korea til stadighet viste militære muskler med blant annet missiloppskytninger og atomprøvesprengninger. Som følge av dette var forholdet mellom USA og Nord-Korea i høyspenn.

Trumps omtale av Nord-Koreas president Kim Jong-un som «den lille rakettmannen», hadde heller ikke hjulpet.

Hemmelig grensebesøk

Under et besøk i Sør-Korea bestemte han seg likevel for å ta turen til grensa mot nord, uten at Nord-Korea skulle vite om det.

På vei inn for landing med Marine One-helikopteret i grøtete tåke, skal presidenten imidlertid ha blitt usikker på om nordkoreanerne virkelig ikke visste om besøket.

- De vet at jeg kommer, gjør de ikke? skal Trump ha sagt.

General Vincent Brooks, som på den tiden også tjenestegjorde som kommandør for de amerikanske styrkene i Korea, skal ha betrygget presidenten med at ingenting tydet på at Nord-Korea kjente til besøket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer