- Ser dere alle i helvete!

«Djevelmorderen» Caius Veiovis (34) er dømt for å ha drept tre menn.

- VAMPYR: Caius Veiovis (34) er vel så kjent for sin kroppsutsmykning som for forbrytelsene han nå er dømt for. Han hevder å være en vampyr og dyrke djevelen. Her fra rettssaken. Foto: GILLIAN JONES / BERKSHIRE EAGLE / AP / NTB SCANPIX
- VAMPYR: Caius Veiovis (34) er vel så kjent for sin kroppsutsmykning som for forbrytelsene han nå er dømt for. Han hevder å være en vampyr og dyrke djevelen. Her fra rettssaken. Foto: GILLIAN JONES / BERKSHIRE EAGLE / AP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg ser dere alle i helvete, husk det! Hver jævla en av dere! skrek Caius Veiovis (34) fredag, da det ble klart at juryen finner ham skyldig i trippeldrap, skriver CBS 6 Albany.

Veiovis er dømt for å ha kidnappet, drept, partert og brent tre menn i 2011. To medsammensvorne soner allerede livstidsdommer, og det blir høyst sannsynligvis også hans skjebne; straffeutmålingen kunngjøres i morgen.

- Vi har aldri vært i tvil om at tiltalen mot disse tre er riktig, sier David Capeless, statsadvokat i Berkshire fylke.

- Vampyr I tillegg til å være innblandet i en av de mest omtalte kriminalsakene i vestlige Massachusetts noensinne, er Veiovis minst like mye omtalt på grunn av sine kroppsutsmykninger: Han har implantert «djevelhorn» av teflon og silikon, i ansiktet har han tatovert «dyrets tall» 666 og diverse runer.

34-åringen, som fram til 2008 het Roy C. Gutfinski, har fra før sonet sju år i fengsel etter å ha skåret opp ei 16-årig jente på ryggen og drukket blodet hennes, i samarbeid med ei venninne, ifølge Berkshire Eagle. Han har hevdet at han er en vampyr og dyrker djevelen.

Ingen tekniske bevis Dommen mot 34-åringen bygger utelukkende på vitneforklaringer, ettersom ingen tekniske bevis knytter ham til drapene. Retten sa seg likevel enige med aktoratet i at han hadde like stort ansvar for handlingene som de to andre.

Veiovis' forsvarer James Gavin Reardon jr. medgir at klienten har et særegent utseende, men mener hardnakket at han ikke er noen morder, og framholder at dommen bygger på indisier.

Rettssaken har tatt tre uker, og juryen brukte seks dager på å bli enige om en kjennelse. Forsvarer Reardon påpeker at dommer for overlagt drap automatisk blir anket i Massachusetts' rettsystem - men dersom dette ikke fører fram, kan Veiovis påregne å tilbringe resten av livet i fengsel.

«HORN»: Veiovis har fått implantert «horn» i panna. De består hovedsakelig av teflon og silikon. Her fra retten fredag, da juryen kunngjorde at de finner ham skyldig i trippeldrap. Foto: MICHAEL S. GORDON / THE REPUBLICAN / AP / NTB SCANPIX
«HORN»: Veiovis har fått implantert «horn» i panna. De består hovedsakelig av teflon og silikon. Her fra retten fredag, da juryen kunngjorde at de finner ham skyldig i trippeldrap. Foto: MICHAEL S. GORDON / THE REPUBLICAN / AP / NTB SCANPIX Vis mer