Ser du forskjell på disse?

Det gjorde ikke soldaten som såret 17 under militær oppvisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 17 personer ble skadd under en militær oppvisning i Carcasonne i går. Det viste seg at en av soldatene hadde ladet med skarpt i stedet for løskrutt før han skjøt mot folkemengden som så på oppvisningen.

I kveld offentliggjorde franske myndigheter et bilde av en ekte kule og løskruttet som skulle ha blitt ladet før skytingen tok til.

Treåring truffet i hjertet
Fem av de skadde er barn. To av de skadde er kollegaer av soldaten. For tilstanden til to av de 17 er tilstanden kritisk.

En tre år gammel gutt ble truffet av skudd i hjertet og i armen, ifølge AFP. Foreldrene til den lille gutten skal også ha vært blant de skadde.

Mange av de som ble truffet var i familie med soldatene som deltok under oppvisningen. Soldaten som skjøt er pågrepet , skriver The Guardian.

Ulykken skjedde da en gruppe marinesoldater skulle demonstrere hvordan de håndterte en gisselsituasjon.

Tre andre soldater ble pågrepet etter skytingen, men de ble sluppet fri igjen. Soldaten som skjøt sitter i varetekt inntil videre, ifølge AFP.

General leder etterforskningen

LADET FEIL: General Joly har fått en uke på seg til å finne ut hvordan den franske soldaten kan ha ladet feil uten å se det. Den ekte kulen er til venstre, løskruttet som skulle vært brukt er til høyre. Foto: AFP/SCANPIX
LADET FEIL: General Joly har fått en uke på seg til å finne ut hvordan den franske soldaten kan ha ladet feil uten å se det. Den ekte kulen er til venstre, løskruttet som skulle vært brukt er til høyre. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

I en pressemelding sier president Nicolas Sarkozy at han avventer resultatene fra en gransking av ulykken. Det er fortsatt et mysterium hvordan soldaten kunne ta så feil av skarp ammunisjon og løskrutt.

Den franske presidenten sa videre at han forventer en rask og grundig etterforskning, og at den skyldige skal få sin straff. Han har selv vært og besøkt flere av ofrene på sykehus.

General Francois-Pierre Joly har fått en uke på seg til å etterforske skyteepisoden, skriver AFP.

Et øyenvitne har fortalt at de så tilskuere falle om, men det de trodde det hele var en del av oppvisningen helt til de så blodet.

Ser du forskjell på disse?
HADDE FEIL AMMUNISJON: Soldater fra et marineregiment i Carcassonne i Frankrike skadet 17 personer da de uten å vite det avfyrte skudd mot tilskuerne i en militærparade.