Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ser du hva dette er?

Den lille «mini-støvsugeren» Beau hører til sjeldenhetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nylig fikk dyrehagen Taronga Zoo i Sydney en ny, liten krabat å ta vare på, etter at det lille maurpiggsvinet Beau ble funnet forlatt på en gangsti ved Anna Bay.

Lille Beau er knappe 40 dager gammel, og får nå stell og pleie ved dyrehospitalet av Taronga-veterinæren Annabelle, som har påtatt seg jobben som maurpiggsvinets «surrogatmor».

Sjelden I et videoklipp dyrehagen deler både på Youtube og sine egne hjemmesider, viser Annabelle fram den lille maurpiggsvinungen, som bare var rundt 30 dager gammel da den kom til dyrehagens dyrehospital.

Og Beau er et syn av de sjeldne.

Annabelle har jobbet med å ta vare på syke og skadde dyr ved dyreparken i over 15 år, men har aldri før sett et så ungt maurpiggsvin før.

Mini-støvsuger For fram til maurpiggsvinene er rundt 50 dager gamle bæres de nemlig i en slags «lomme» under moren, før de etterlates i en hule.

Omtrent annenhver dag kommer moren tilbake til hulen for å gi dem melk. Slik fortsetter det til ungene har blitt rundt syv måneder gamle.

Og i motsetning til de fleste andre pattedyr, som har spener til å mate avkommet sitt med, gir maurpiggsvin i stedet melk fra noen slags porer, slik at ungen må suge til seg melken, nesten som en støvsuger.

Nettopp derfor sørger Annabelle for å mate lille Beau med melk rett fra håndflaten.

Vet ikke kjønnet Foreløpig er det ikke kjent om Beau er hun- eller hannkjønn, noe som heller ikke er mulig å finne ut før om enda noen måneder, skriver Toronga på sine hjemmesider.

MATES FRA HÅNDFLATEN: Den lille maurpiggsvinungen suger til seg melk fra «surrogatmorens» håndflate. Foto: Toronga Zoo
MATES FRA HÅNDFLATEN: Den lille maurpiggsvinungen suger til seg melk fra «surrogatmorens» håndflate. Foto: Toronga Zoo Vis mer

Foreløpig er det lille maurpiggsvinet skallet, men etter hvert vil det utvikle pigger, i likhet med voksne maurpiggsvin.

Dyrehagen regner med at det vil ta noen måneder før Beau er sterk nok til å regnes som selvstendig, ettersom han fortsatt bare veier noen hundre gram.

Siden Beau fortsatt er veldig liten, er han sammen med Annabelle hele dagen, og blir også med henne hjem, slik at hun hele tiden kan sørge for at den får nok mat og oppholder seg i riktig temperatur.

PLEIES: Veterinæren Annabelle har tatt seg på rollen som Beaus «surrogatmor», og er sammen med den hele tiden. Foto: Toronga Zoo
PLEIES: Veterinæren Annabelle har tatt seg på rollen som Beaus «surrogatmor», og er sammen med den hele tiden. Foto: Toronga Zoo Vis mer