Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ser du hva disse bildene har til felles? Det får mange i Øst-Finnmark til å reagere

- Burde vel være en smal sak å gjøre noe med, sier finnmarking Rolf Sund.

 DEKKER DELER AV FINNMARK:  Rolf Sunde i Båtsfjord i Finnmark har delt disse bildene på Facebook. Han mener NRK og TV2 nesten konsekvent dekker Øst-Finnmark på værkartet når kanalene melder været. Foto: Privat
DEKKER DELER AV FINNMARK: Rolf Sunde i Båtsfjord i Finnmark har delt disse bildene på Facebook. Han mener NRK og TV2 nesten konsekvent dekker Øst-Finnmark på værkartet når kanalene melder været. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I oktober i fjor, da båtsfjording Rolf Sund gjorde avisa iFinnmark oppmerksom på at værmelderne hos både TV2 og NRK nær sagt konsekvent dekket hele kartet over Øst-Finnmark med hodene sine, lovet kanalene bot og bedring.

Og bedring ble det, men bare over en liten periode. Nå er det ikke nevneverdig bedre enn det var før oktober i fjor, mener finnmarkingen Sund.

Derfor prøver han igjen å rette oppmerksomheten mot uromomentet ved å publisere et knippe bilder på Facebook - bilder han mener illustrerer saken godt.

Saken ble først omtalt i iFinnmark.

- Mange reagerer - Jeg vet at mange her i nord reagerer på det, men finnmarkinger har jo en tendens til å godta mye uten å si fra, sier Sund til Dagbladet.

- Det er flere som mener at det er uholdbart at vi ser på en værmelding som ikke viser hvordan været blir der vi bor, legger han til.

Målet ved bildepubliseringen er å gjøre værmeldingene bedre, ifølge finnmarkingen. Han ønsker ikke å framstå som om han klager, og bruker heller ikke sterke ord i beskrivelsen av saken.

- Men jeg mener det bør være en enkel sak å løse, sier Sund.

Halve Danmark Han minner om at Øst-Finnmark tross alt er ganske stort.

- Området som værprofeten dekker er jo på størrelse med halve Danmark. Finnmark er jo tusen kvadratmeter større enn nabolandet vårt, sier Sund.

Bildene av værmelderne som dekker Øst-Finnmark har han tatt selv, sporadisk gjennom en halvårsperiode. Han håper at nå som saken blir omtalt i Dagbladet og iFinnmark, at han vil se bedring.

- Jeg venter i spenning, sier Sund og flirer litt.

- Jeg håper at dette kommer rette myndighet for øre, legger han til.

- Nedprioriterer ikke Både NRK og TV2 avviser overfor iFinnmark at de nedprioriterer værvarselet for Øst-Finnmark.

- Øst-Finnmark har mye vær og på mange måter et annet klima enn kysten, derfor er det viktig å gi Øst-Finnmark tid i ruta når det er kontraster. På TV2 skal presentørene passe på dette, sier Eli Kari Gjengedal, redakssjonssjef for TV2-været til avisa.

John Smits, værmelder i NRK og seksjonsleder for Samfunnskontakt og formidling hos Meteorologisk institutt, sier at NRK også har et lignende problem når de melder være for blant annet Kypros på europakartet.

Hans oppfatning er at meteorologene som varsler været på NRK har blitt flinkere til å gå ut av kartet når de melder været.

- Og nettopp dette med å ta et skritt tilbake, ut av kartet er per nå løsningen, gitt at selve værkartene ikke endres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media