Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ser du hvilket bilde som er manipulert?

Demokrat-leder Nancy Pelosi får kritikk for bildemanipulering etter kvinnesamling.

SER DU FORSKJELLEN? Bildet til venstre er tatt av nyhetsbyrået APs fotograf. Bildet til høyre ble tatt i samme seanse av demokratenes egne folk og ble lagt ut på Nancy Pelosis Flickr-side. På sistnevnte bildet er det lagt til fire personer, de fire kvinnene som er plassert øverst til høyre. Disse var ikke tilstede, men er fotomanipulert inn. Det er også noen flere på bildet til høyre, sammenliknet med det til venstre, som kom til i løpet av seansen (og altså ikke er manipulert inn). Foto: AP / NTB scanpix
SER DU FORSKJELLEN? Bildet til venstre er tatt av nyhetsbyrået APs fotograf. Bildet til høyre ble tatt i samme seanse av demokratenes egne folk og ble lagt ut på Nancy Pelosis Flickr-side. På sistnevnte bildet er det lagt til fire personer, de fire kvinnene som er plassert øverst til høyre. Disse var ikke tilstede, men er fotomanipulert inn. Det er også noen flere på bildet til høyre, sammenliknet med det til venstre, som kom til i løpet av seansen (og altså ikke er manipulert inn). Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle som har prøvd å samle en større gruppe til et fellesbilde vet at det kan by på utfordringer.

Du får aldri alle til å se i kamera samtidig. Det er som oftest noen som vil blunke. Eller det dukker opp et eller annet.

Hvis gruppa er stor nok, kan den største utfordringen være å få alle til å møte opp til rett tid.

Det opplevde Nancy Pelosi, demokratenes leder i Representanenes Hus, da hun prøvde å samle samtlige kvinnelige demokratiske kongressmedlemmer til et bilde i forbindelse med at Kongressen ble åpnet for 113. gang.

Kom for seint Debbie Wasserman Schultz, Corrine Brown, Sheila Jackson Lee og Yvette Clark kom alle akkurat for seint for å bli med, melder ABC News.

Pressen, blant annet nyhetsbyrået AP og Washington Post, tok likevel bilder av dem. Det samme gjorde Pelosis egne folk. Sistnevntes bilder ble lagt ut, blant annet på Facebook og Flickr. Men før det kom dit, hadde det skjedd noe med det. De fire manglende kvinnene var plutselig med, på bakerste rad.

En talsperson for demokratene sier til ABC at de fire rett og slett er fotomanipulert inn, med den forklaring at «de også var der den dagen». Lucille Roybal-Allard var ikke redigert inn, fordi hun ikke var i Kongressen, men i sin mors begravelse.

- Patetisk Pelosi måtte i går forsvare manipuleringsgrepet over nyhetsbyrået AP, ifølge ABC News. Svaret vil nok ikke imponere fryktelig mange fotografer og bilderedaktører.

- Det viser på en korrekt måte hvem de demokratiske kvinnene i Kongressen er. Og det er et bevis på at det var iskaldt den dagen og medlemmene våre hadde ventet lenge på å få samlet alle, og de måtte inn igjen for å gjøre seg klare før Kongressen åpnet. Vi kunne ikke stå der resten av dagen, men bildet viser de 61 medlemmene og at de viser noe av mangfoldet i landet.

Pressefotografene som jobber i Washington har uttalt seg kritisk om manipuleringen.

Andre kaller manipuleringen patetisk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!