VIRALT: Brasilianske Nelson Felippe la tirsdag ut dette bildet på sin Facebook-side, og det har allerede blitt delt tusenvis av ganger. Foto: Nelson Felippe
VIRALT: Brasilianske Nelson Felippe la tirsdag ut dette bildet på sin Facebook-side, og det har allerede blitt delt tusenvis av ganger. Foto: Nelson FelippeVis mer

Ser du hvorfor Nelson hisset seg opp, og tok dette bildet?

Spres i en voldsom fart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brasilianske Nelson Felippe la tirsdag ut dette bildet på sin Facebook-side, og det har allerede blitt delt tusenvis av ganger.

Nøyaktig hvorfor er ikke opplagt ved første øyekast, men om man leser den vedlagte teksten blir det raskt klart.

- Jeg er ikke fordomsfull Innlegget er som følger:

«Jeg er ikke fordomsfull. Jeg synes folk skal få lov til å gjøre akkurat det de ønsker med livene sine. Men jeg synes det er absurd at jeg må være vitne til en scene som dette.

Hva folk driver med privat er deres sak, men ja - det de driver med i offentligheten angår meg og jeg nekter å bevitne en scene som dette og akseptere det som normalt.

De utfordrer sosiale konvensjoner, og det kan være farlig. Hva om en tragedie skulle oppstå, eller verre, hva om noen dør? Hvem skal da ta skylda?»

Tvist På dette punktet virker konklusjonen opplagt. Felippe, som sier han jobber for Google i Brasil, virker som et forutinntatt og fordomsfull fyr som har motforestillinger mot at homofile skal vise følelser i offentligheten.

Men så kommer tvisten:

«Barn som ser slikt hver dag kommer rett og slett til å tro det er greit å vente på t-banen på den gule linja.

Moralen er med andre ord: Ikke oppfør deg som gutten der borte, men gjør heller som jentene. Stå bak den gule linja, og ikke kryss den før toget har stoppet og dørene åpnet seg.»

Ikke alle leser alt Selv er han veldig fornøyd med oppmerksomheten bildet hans har fått, og forteller til samtlige Facebook-venner at det er over 100 000 som har sett det etter at den svære brasilianske avisa Globo plukket opp saken.

Kommentarfeltet ved siden av bildet bærer stort sett preg av positive kommentarer, men noen Facebook-brukere avslører at de ikke har lest hele teksten og raser mot den «homofobe» Nelson.

Historien har med andre ord slått an, og på kort tid har den ikke bare spredd seg på Facebook, men også i internasjonale medier. Bare to små dager etter at bildet ble lagt ut har det blitt skrevet om i Brasil, Irland, Frankrike og Italia.

OPPMERKSOMHET:  Selv er Nelson veldig fornøyd med oppmerksomheten bildet hans har fått, og forteller til samtlige Facebook-venner at det er over 100 000 som har sett det etter at den svære brasilianske avisa Globo plukket opp saken. Foto: Nelson Felippe
OPPMERKSOMHET: Selv er Nelson veldig fornøyd med oppmerksomheten bildet hans har fått, og forteller til samtlige Facebook-venner at det er over 100 000 som har sett det etter at den svære brasilianske avisa Globo plukket opp saken. Foto: Nelson Felippe Vis mer